Başkan Duruay’dan kent meydanı müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Duruay’dan kent meydanı müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 18:45

Başkan Duruay’dan kent meydanı müjdesi

Haberin Devamı

GÖLBAŞI, (Ankara) (DHA)- GÖLBAŞI Belediye Başkanı Fatih Duruay, “’Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin bulunduğu alanı kent meydanı yapacağız. Artık Ankara’nın sahile yakın bir kent meydanı olacak ve Ankara’nın en güzel meydanı olacağını iddia ediyorum” dedi.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Yozgatlılar Derneği’nin düzenlediği sohbet toplantısında konuştu. Başkan Duruay, Gölbaşı’na yapılacak olan kent meydanı müjdesini vererek, ‘’Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin bulunduğu yeri kent meydanı yapacağız. Artık Ankara’nın sahile yakın bir kent meydanı olacak ve Ankara’nın en güzel meydanı olacağını iddia ediyorum. Proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Meydanın yapılacağı alandaki okulları başka bir alana taşıyacağız’’ dedi.
“MOGAN GÖLÜ’NÜN TEMİZLENMESİ HAYAL OLMAKTAN ÇIKTI”
Mogan Gölü’nün  temizlenmesinin hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşmesinin Gölbaşı için çok önemli olduğunu vurgulayan Duruay, ‘’Mogan Gölü’nün temizlenmesi aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle Eski TBMM Başkanımız Cemil Çiçek’in katkısının fazla olduğunu belirtmek isterim. Gölün temizlenmesinin hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşmüş olması beni çok mutlu ediyor’’ diye konuştu.
“HEMŞEHRİ DERNEKLERİ BİR ARADA OLACAK”
Başkan Duruay, ilçede hizmet veren hemşehri dernekleri için Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde ofislerin yer alacağını belirterek, ‘‘Gölbaşı’ndaki derneklerden yer sıkıntısı konusunda talepler çoğalınca Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde dernekler için ofislere yer vereceğiz. Derneklerimizin hepsi bir arada olacak’’ dedi.
SEĞMENLER PAZAR YERİ
Seğmenler Pazar Yeri’nin Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nden daha önce açılacağını belirten Duruay, ‘’Seğmenler Pazar Yeri’ni, Gölbaşı’nın ilk kapalı otoparkını da içinde bulundurulmasından dolayı önemli bir hizmet olarak görüyorum. Çok yakında kullanıma açacağımız pazar yerinde vatandaşlarımız, market konforunda hizmet alacaklar’’ dedi.
EYMİR SOSYAL TESİSİ
Eymir Sosyal Tesisi’nin, farklı alanlara hizmet edecek olan bütünleşik bir yapı olduğunu belirten Duruay, tesiste spor merkezleri, kültürel faaliyetlerin yapılacağı salonlar, eğitimsel faaliyetler için derslikler ve sanatsal çalışmaların sergilendiği sergi alanlarının yer alacağını ve bu yapının yanına emniyet karakolunun da inşa edileceğini duyurdu.
KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN PARK
Başkan Duruay, Şehir Parkı’nın Gölbaşı’na yapılmış bütün parklardan iki kat büyük olduğuna dikkati çekerek, Şehir Parkı’nın kendi enerjisini kendisinin üreteceğini belirtti.
KONYA YOLU PROJESİ 200 MİLYON TL DEĞERİNDE
Konya Yolu Projesi’nin 2018 yılında başlayacağını belirten Duruay sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Bu proje, hayal olmaktan çıkıp artık resmiyete döküldü. Yapım bedeli ve süreci belirlenen projenin değeri 200 Milyon TL olarak hesaplandı. Yeni Konya Yolu, şehrin trafiğine nefes aldıracak.’
Bizim dönemimize kadar Gölbaşı’na yapılan yatırımların iki katını yaptık. Gölbaşı’nı, Ankara’nın en güzel ve en gözde ilçesi olması için çabaladık. 2 yüzme havuzu, 2 düğün salonu, 2 kültür merkezi, 117 bin metrekarelik bir şehir parkı ve  poliklinik yapıyoruz. Bir yandan da Mogan  Gölümüz temizleniyor. Konya Yolu Projesini hayata geçmek üzere ve alt yapı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Gölbaşı’na hak ettiği önemi veriyoruz.’’
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!