Başkan Böcek,babasının Adına Yaptırdığı Okulu Gezdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Böcek,babasının Adına Yaptırdığı Okulu Gezdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 15:11

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, babası ve kendi adına yaptırdığı Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.
Başkan Böcek, babası Mustafa Böcek, adına Uncalı Mahallesi’ndeki 11 dönümlük araziye okul yaptırmak için 2 yıl önce Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliği ile protokol imzalanmıştı. Yapımı tamamlanan 32 derslikli bin 400 öğrenci kapasiteli Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi, bu dönem TEOG tercihleriyle öğrenci almaya başlayacak. Başkan Böcek, yapımı tamamlanan okulda incelemelerde bulundu.
Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çok anlamlı ve özel bir gün yaşadığını belirterek, kendilerine 107 dönüm toprak bırakan anne ve babasını rahmetle andığını söyledi. Böcek ailesi olarak 11 dönümlük araziyi Milli Eğitim’e bağışlama kararı aldıklarını aktaran Başkan Muhittin Böcek, “ Bu alanı özel okul ve ticari alan yapmak içinde gelenler oldu. Ben kendim devlet okulunda okudum. Doğup büyüdüğüm topraklardaki bu insanlara vefa borcum var düşüncesi ile Antalya Valiliğinde Milli Eğitim’le protokol yaptık. O günün şartlarında buraya 10 milyon değer biçmişlerdi. Ama biz satmadık. Bu okulun hemen ihalesi yapıldı. 5 milyona mal oldu” dedi.
TEOG sonuçlarına göre öğrenci alınacağını ve okulun tefrişatının devam ettiğini kaydeden Böcek, “Okul müdür ve yardımcısı atandı. Rahmetli babamın adının yaşayacağı bu okulun Milli Eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah okulumuz Antalya’da eğitimde ilk sıralarda yer alacaktır. 32 derslik kapasiteli okula bu yıl 340 öğrenci alınacak. 19 kadrosu olacak. bin 400 öğrenci kapasitesi vardır. Öğrencilerimizin tercihlerinde yer alacak olan okulun bir çok başarıya imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.
Başkan Böcek’in ziyaretine İlçe Milli Eğitim Erdem Kaya, okul müdürü Hakan Demir, müdür yardımcısı Ümmmiye Baydoğan da eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!