Başiskele'de 'Her Zaman Yanımdasın' projesi

Güncelleme Tarihi:

Başiskelede Her Zaman Yanımdasın projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 12:36

Başiskele'de 'Her Zaman Yanımdasın' projesi

Haberin Devamı

BAŞİSKELE(Kocaeli), (DHA) - BAŞİSKELE Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Ofisi koordinesinde hazırlanan 'Her Zaman Yanımdasın' projesi 204 bin 318 TL hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında çocuklar için Bursa ve İstanbul gezileri düzenlenerek, satranç, kodlama ve zeka oyunları gibi çeşitli kurslarda çocukların kendilerini geliştirme imkanı sağlanarak, güvenli internet kullanımı seminerleri verilecek. Proje kapsamında bir de kütüphane yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde Başiskele Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Ofisi koordinesinde hazırlanan 'Her Zaman Yanımdasın' projesi hayata geçiriliyor. Başiskele Kaymakamlığı ile Başiskele Kaymakamlığı AB ve Proje Koordinasyon Ofisi koordinesinde hazırlanan, Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu 'ÇOGEP-Her Zaman Yanımdasın' projesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Proje Değerlendirme Kurulu onayı ile kabul edilerek, 204 bin 318 TL hibe almaya hak kazandı. Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün ortağı olduğu proje kapsamında Başiskele'de çocuklar sosyal, kültürel ve eğitsel açıdan desteklenecek.

Proje kapsamında 2 gezi, 3 kurs, 1 zenginleştirilmiş kütüphane yapılarak, eğitsel destekler sağlanacak. Ağustos ve Aralık ayları boyunca sürdürülecek olan proje sayesinde çocuklar için İstanbul ve Bursa gezileri düzenlenecek. Çocuklar satranç, kodlama ve zeka oyunları gibi çeşitli kurslarda kendilerini geliştirme imkanı bulacak, güvenli internet kullanımı seminerleriyle bilinçlenecek. Çocukların bireysel ihtiyaçları karşılanarak, Başiskele Aydınkent İlkokulu ve Ortaokulu'na da zenginleştirilmiş kütüphane yapılacak.

Proje paydaşlar toplantısı Başiskele Kaymakamı Atila Kantay başkanlığında Başiskele Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Başiskele İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Güney , Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Arslan, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ve Başiskele Proje Ofisi Ekibi katıldı. Yapılan sunumda tüm paydaşların görev ve sorumlulukları gözden geçirilerek çalışma takvimi hazırlandı. Projenin faaliyetleri Eylül ayında kütüphanenin yapımıyla başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!