BaÅŸarıyı destekleyen iÅŸ dünyasının içindeki üniversite

Güncelleme Tarihi:

Başarıyı destekleyen iş dünyasının içindeki üniversite
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 15:18

Öss'de başarılı olan adaylarına, belirli koşullarla "aylık ücret"ten "ücretsiz dil kursu" imkânı tanımaya, yurtdışında ücretsiz yüksek lisans ve doktora eğitimine kadar çeşitli olanaklar sunan İstanbul Aydın Üniversitesi Florya'daki yerleşkesi ve kolay ulaşım imkânları ile şehir merkezinde en çok tercih edilenler arasındaki yerini alıyor.

Haberin Devamı

3 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulmuş Teknoloji Merkezi, 30 bin metrekare kapalı alan üzerinde yapımı devam eden Teknoparkı, 35 bin metrekare açık alanı ve toplamda 175 bin metrekare üzerinde bulunun İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerine birbirinden cazip imkânlar sunuyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile üniversiteyi konuştuk:

/images/100/0x0/55ea2935f018fbb8f86ef57c
 

MEZUNLARINIZ HANGİ ÖZELLİKLERLE ÜNİVERSİTEDEN AYRILIYOR?

İstanbul Aydın Üniversitesi olarak değişen dünyayı takip etmeye devam ediyoruz.   Teknolojik ve fiziki alt yapımızı "dünya  insanı" yetiştirebilecek şekilde planlıyor ve gerekli olan tüm donanımı öğrencilerimize sağlıyoruz. Meslek yüksekokullarımızda da sektöre en iyi şekilde eleman  yetiştirmek ve daha öğrencileri okurken çalışma hayatının içerisine yerleştirerek gelecekteki işlerini mezun olmadan bulmalarını sağlamak için "Yerinde    Uygulama Merkezimiz" çalışmalarını  sürdürüyor. Mezun ettiğimiz öğrencilerin  sadece Türkiye'de değil, dünyanın her ülkesinde çalışabilmeleri için her anlamda donanımlı    olmaları  için özen  gösteriyoruz. En az bir yabancı dili anadilleri  gibi konuşacak şekilde, kendi ana dallarının yanında yaşam boyu eğitim felsefesi ve birimlerimizin  çalışmalarıyla   akraba meslekler  ile ilgili sertifika programları hazırlayarak ilgi alanlarını genişletmelerini   sağlıyoruz. Mesleki eğitim üniversitemizin kuruluş amacı ve başlangıç noktası diyebiliriz. Bu   nedenle meslek yüksekokullarımızdaki  ve fakültelerimizdeki çeşitlilik ve eğitim  kalitesi bizim için çok önemli, sektörün ihtiyaçları incelenerek bu doğrultuda hazırlanan programlarımız, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeyi kendine amaç  edinmiştir.

Haberin Devamı

YENİ AÇILAN BÖLÜMLERİNİZ HANGİLERİ?

2011-2012 Eğitim döneminde, Adalet Meslek Yüksekokulumuz açıldı ve öğrenci  aldık. Önümüzde akademik yılda da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Görsel Sanatlar, Yabancı Diller Yüksekokulu'nda Mütercim Tercümanlık İngilizce ve Rusça, ABMYO çatısı altında ise Makine, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Alternatif Enerji Kaynakları, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi ve Mağaza Yönetimi bölümleri açmayı planlıyoruz.

/images/100/0x0/55ea2935f018fbb8f86ef57e

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 90'I BURSLU OKUYOR

BURS KOÅžULLARINIZ NEDÄ°R? KÄ°MLERE HANGÄ° KOÅžULLARDA BURS VERÄ°YORSUNUZ?
                          Â
ÖSS'de başarılı olan adaylara, belirli koşullarla "aylık ücret"ten "ücretsiz dil kursu" imkânı tanımaya, yurtdışında ücretsiz yüksek lisans ve doktora eğitimine kadar  çeşitli olanaklar  sunuyoruz. Başta, ÖSS'de derece kazanmış öğrenciler olmak üzere burs seçeneklerini ilk 10 bine kadar çoğalttık. Onur, üstün başarı, sporda başarı,  tercih ve kurucu vakıf bursu gibi çok sayıda  ve kapsamda bursla öğrencilerimize destek  oluyoruz.

ÖĞRENCİLERİNİZİN YÜZDE KAÇI BURSLU  OKUYOR?

Üniversitemizde öğrenim gören yaklaşık 16 bin öğrencinin yüzde 90'ı burslu okuyor. Lise ve dengi okulların birincileri İstanbul  Aydın Üniversitesi'nin lisans ve ön lisans programlarını 1, 2, ve 3'ncü sırada tercih eder ve kayıt yaptırırsa yerleşme sırası ne olursa olsun öğretim ücretinin yüzde 30'u kadar burs alabiliyor. Ayrıca bölümünde birinci, 2'nci ve 3'ncü olan öğrencilerimize yüzde 10 ile yüzde 60 arasında başarı bursu veriyoruz. Üniversitemizde başarılı öğrencilerimiz yüzde 5'ten başlayıp yüzde 100'e kadar burs alabiliyor.

Haberin Devamı

UYGULAMALI EĞİTİM VERİYORUZ

ÖĞRENCİLER OKURKEN, İŞ DÜNYASI İLE  İLİŞKİ İÇİNDE OLUYOR MU?

İstanbul Aydın Üniversitesi olarak Yerinde Uygulama  Merkezimiz tüm öğrencilerimizin daha eğitimleri sırasında sektörle ilişki kurabilmeleri için çalışmalarına başlıyor. Öğrenciler   üniversite eğitimleri süresince belirlenen kurum ve kuruluşlarda görev yapıyor. Ayrıca "Mezun Yerleştirme" sistemi ile mezun olacak ya da daha önce mezun olmuşlar işe yerleştiriliyor.   Üniversitemiz fiziki mekânlarının kalitesi ve teknolojik altyapısı ile farklılık yaratmaktadır. Akademik eğitimin yanı sıra kişisel gelişim ve mesleki becerilerin arttırılmasına da önem veren üniversitemiz sektörlerle yakın işbirlikleri, uygulamalı eğitimi, uluslararası ilişkileri ve
uluslararası diploma programları yanında bünyesindeki destek sertifika  programlarıyla da öğrencilerini geleceğin dünyasına tam donanımlı olarak hazırlıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi sadece ülkemizde değil dünyanın herhangi bir yerinde aranan niteliklere sahip "Dünya İnsanı" yetiştirmektedir.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE TANINAN SOSYAL İMKÂNLAR NELER?
 
İstanbul Aydın Üniversitesi 16 bine yakın öğrencisi ile eğitim-öğretim hayatına devam ediyor. ÖSYM verilerine göre 2007, 2008, 2009, 2010 ve 2011'de en çok tercih edilen ve öğrenci yerleşen vakıf üniversitesi oldu. Eğitim ve öğretimde emin adımlarla ilerleyen üniversitemizde çok zengin eğitim- öğretim alt yapısı, teknoloji merkezleri,  konusunda uzman akademik kadro, sosyal, kültürel ve çeşitli ihtiyaçlara cevap veren birimler bulunuyor. Ayrıca ulaşım imkânlarının rahatlığı, yaşam ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak bir şehir üniversitesi olması, kampüs içerisinde yaratılan sosyal çevre, yurtdışında eğitim olanakları, farklı   branşlarda sertifikasyon programları, iki yabancı dilde uygulama gibi birçok özelliği tercih edilmedeki önemini daha da arttırmaktadır.

Haberin Devamı

MEZUNLARINIZA KARİYER YÖNLENDİRMESİ  YAPIYOR MUSUNUZ?

/images/100/0x0/55ea2935f018fbb8f86ef580

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Gelişim Merkezlerimiz (Mezun  Yerleştirme, Yerinde Uygulama ve Sürekli Eğitim Merkezi) öğrencilerimizin sürekli  kendilerini geliştirmeleri, mezun olmadan iş tecrübesine sahip olabilmeleri ve mezuniyetlerinden  sonra da işe yerleştirilmeleri konusunda destek veriyor. İstanbul Sanayi ve İstanbul Ticaret Odaları ile geliştirilen  işbirlikleri ile, iki yüz binin üzerinde çözüm ortağımız öğrencilerimize  staj olanağı sağlanıyor. (Çözüm ortaklarımız arasında sektörünün önde gelen pek çok kurumsal firması bulunuluyor. Renault-Mais, Amerikan Hastanesi, Schenker Arkas, Acıbadem  Hastaneleri, Ankara Sigorta, Mercedes, Bisse, Aras Kargo, Collezione, Carrefour, Simit Sarayları,..vb). "Siz Hazırsanız  İşiniz Hazır" felsefesinden yola çıkarak öğrencilerimizin tam donanımlı sektörün ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bireyler olarak yetiştiriyor ve mezun  olmalarını sağlıyoruz. Bugüne kadar mezun olan 12 bin öğrencinin yüzde 86'sı işe yerleştirilmiştir.

FARKIMIZ
" Türkiye'nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesiyiz.
"  Dikey geçiş sınavı ile yüzde 50 ve yüzde 100 burs olanakları veriyoruz.
" Yüzde 83.6 işe yerleştirme oranı ile mezunlarımızı eğitimleri sonrasından da destekliyoruz.
" Türkiye'nin uygulamalı eğitim  yapan ilk üniversitesiyiz.
" Dünyaca tanınmış uluslararası  üniversitelerle işbirliğimiz mevcut.
" Öğrenim süresince garantili eğitim bursu vermekteyiz.
" Öğrencilerimize dünyanın  en iyi üniversitelerinde lisans tamamlama imkânı sunuyoruz.
" Dünya çapında alanında en iyi akademisyenleri kadromuza dâhil  ederek büyümeye devam ediyoruz.
" Ulusal ve uluslararası konferanslar ile eğitim ve öğretimi amfilerin dışına taşıyoruz.
" Türkiye'nin tek bir alanda kurulu en büyük teknoloji merkezine sahibiz.

AMERİKA'DAN AVRUPA'YA YÜZLERCE ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

NEW YORK'un önemli üniversitelerinden biri olan Mercy College ile İstanbul Aydın Üniversitesi eğitim alanında önemli bir ortaklığa imza attı. Gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde Mercy College ve İstanbul Aydın Üniversitesi, eğitim dönemi içerisinde öğrenci değişimi başta olmak üzere akademik alanlarda ortak çalışma kararı aldı. Avrupa, Amerika ve Asya'da bulunan çok sayıda üniversite ile yaptığı uluslararası anlaşmalar sonucunda yüksek öğrenime katkılarına devam eden İstanbul Aydın Üniversitesi dünyanın birinci sıradaki devlet üniversitesi University of California Berkeley ile yaz okulları işbirliği anlaşması yaptı.

YÖK ONAYLI ÇİFT DİPLOMA VERİYOR

Türkiye'de benzeri bulunmayan bir projeyi uygulamaya geçiren İstanbul Aydın Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan ABD'deki University of Maryland University College (UMUC) ile anlaştı. İAÜ, çift diploma anlaşmasıyla öğrencilerine Amerika'ya gitmeden YÖK onaylı çift diploma alma imkânını sunmuş oldu. Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde önde gelen çok sayıda üniversite ile gerçekleştirdiği işbirliği anlaşmaları sonucunda lisans ve lisans üstü programlarında öğrencilerine çift veya ortak diploma alma imkanı sunan üniversite, UMUC anlaşması ile öğrencilerine yepyeni bir imkan daha verdi.

HEM LİSANS, HEM DE ÖN LİSANSTA İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR

California Berkeley Üniversitesi, Maryland Üniversitesi, University College (UMUC), Howard College, San Francisco Üniversitesi, Southern California Üniversitesi, of California Davis Üniversitesi, Mercy College, The United Nations Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi, Pacific McGeorge School of Law Üniversitesi, Georgetown Üniversitesi ve Hopkins Üniversitesi ile çift anadal, 1+1, 2+2 gibi lisans ve önlisans tamalama ve çift diploma imkânları sağlıyor.

150'nin üzerinde dünya üniversitesi ile işbirliği olan, İstanbul Aydın Üniversitesi "Dünya İnsanı" yetiştirmek adına çalışmalarına  hızla devam ediyor. Bu işbirlikleri karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişiminden uluslararası bilimsel proje ortaklıklarına, ortak program açmaktan akademik tecrübe ve bilgi paylaşımına kadar uzanan geniş bir yelpaze oluşturmaktadır. İAÜ akademik işbirlikleri çerçevesinde İşletme Yönetimi Lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans, Radyo TV Programcılığı Önlisans, Bilgisayar Programcılığı Önlisans programlarında çift diploma programları açılmıştır. Çift diploma programlarında öğretim dili İngilizcedir. İstanbul Aydın Üniversitesi olarak uluslararası alanda izlediğimiz politika, yabancı üniversiteler ile imzalanan işbirlikleri vasıtasıyla ülkeler arası öğrenci, öğretim elemanı ve personel hareketliliğini sağlamak, böylece uluslararası alanda, üniversiteler arası Kültür ve bilgi paylaşımını gerçekleştirmektir. İAÜ Erasmus Ofisi düzenlediği çeşitli seminerler ile öğrenci ve öğretim elemanlarını Erasmus konusunda aydınlatmaktadır. Her sene hareketlilik sayıları artan İstanbul Aydın Üniversitesi başarı ile çalışmalarına devam etmektedir.

BİR ADIM İÇİN BİN ADIMI GÖZE ALIN

İSTANBUL Aydın Üniversitesi'nde öğrenim gören ve görmüş gençlerimiz çok iyi bilirler fırsat buldukça biraraya gelir, onların eğlencelerine ve sohbetlerine dâhil olmaya çalışır, tecrübe ve deneyimlerimi onlarla paylaşırım. Her zaman söylediğim ve özümsemelerini istediğim şey şudur ki; "Bir adım atmak için bin adımı göze alanlar yolların hükümdarıdır." Hayatın çetin ve meşakkatli yollarında adımlarınızı nereye ve neye doğru attığınızı iyi bileceksiniz, başarıyı yakalarsanız, her şey peşi sıra gelecektir.

Kavradığınız başarı formülü her alanda fırsat kapılarını size açacak ve sizi amacınıza ulaştıracaktır. Siz ne yapmak istediğinizi bilir ve o doğrultuda kendinizi geliştirirseniz aranan birey olursunuz. Ulaşmak istediğiniz nokta sizden bir diploma da isteyebilir, ikiyi de üçü de. Elbette ki birden fazla diploma sahibi olmak güzel bir şey olunmalı da... Ama bu ülkenin bilgiyi ürüne dönüştürecek kuvvetli zihinlere hızla ihtiyacı var. Bu ihtiyaca cevap vermek bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin borcudur.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!