Başarılı Ve Girişimci HKÜ Akademisyenleri Ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Başarılı Ve Girişimci HKÜ Akademisyenleri Ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 13:40

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından 7 Mart 2015’de; Bilimsel Araştırmaları ve Uluslararası Yayınları ile Bilim ve Teknolojiye katkıda bulunan HKÜ Akademisyenlerini ödüllendirmek amacıyla düzenlenen “HKÜ Akademik Ödül Töreni” gerçekleştirildi.
“Hasan Kalyoncu Üniversitesi Akademik Ödül Töreni”, Dedeman-Gaziantep Otelde; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep ili protokol mensuplarının, HKÜ Mütevelli Heyetinin ve Akademisyenlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesinde ödül heyecanı yaşandı. Program kapsamında; 2014 Akademik yılında gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla Hasan Kalyoncu Üniversitesini temsil eden Akademisyenler için “HKÜ Akademik Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Gaziantep’in, bölgenin ve ülkenin eğitimine kalite katmayı ve akademisyenler arasında farkındalık oluşturmayı hedefleyen “HKÜ Akademik Ödül Töreni”ne ilgi yoğun oldu.
Ödül kategorilerine göre; “2014 yılı en çok Makale yazan Akademisyen Ödülü”nde; Yrd. Doç. Dr. Kasım Mermerdaş birincilik ödülü alırken, Öğr. Gör. Serkan Aracı ikinci oldu. “2014 yılı Patent Başvurusu yapan Akademisyen Ödülü”nde Prof. Dr. Tamer Yılmaz birinci, Prof. Dr Celal Koraşlı ikinci oldu. “2014 yılı Projesi kabul edilen Akademisyen Ödülü”nü birinci olarak Doç. Dr. Ayla Yava, ikinciliği Bülent Özkan aldı. “2014 yılı Proje Yürütücüleri Ödülü”nde Prof. Dr. Gülçimen Yurtsever birinci, Prof Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç ikinci oldu. “2014 yılı Kuluçka Şirketi kuran Akademisyen Ödülü”nde ise Doç. Dr. Mazlum Çelik birinci olurken, Yrd. Doç. Dr. Tülay Karadayı Yenice ikincilikle ödüllendirildi. Birçok HKÜ akademisyeni de çeşitli kategorilerde ödüle layık görülerek ödüllendirildi.
Ödül töreni öncesi törenin açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi, kısa sürede çok önemli bir yol kat etmiş, %91 doluluk oranı ve birçok bölümde en yüksek puanla öğrenci alan bir vakıf üniversitesi haline gelmiştir. Bugün burada 2014 yılında akademik başarıları ile üniversitemizi temsil eden akademisyenlerimizi ödüllendireceğiz. Bilindiği gibi ülkemizdeki üniversite sayısı 200’e ulaşmıştır. Bu kadar yoğun bir rekabetin yaşandığı bir yüksek öğretim ortamında Pro-Aktif bir yaklaşım göstermeyen üniversitelerin orta ve uzun vadede sürdürülebilirliği sağlaması mümkün değildir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi 3. nesil bir üniversitedir. Yani yenilikçi ve girişimci olmak zorundadır. Bunun göstergesi ise; yayın, proje ve patent üretmekten geçer. Günümüzde bu da yeterli olmayıp bütün bu faaliyetlerin ticarileşmesi oldukça önemlidir. Yani öğretim üyelerinin ve öğrencilerin şirketler kurması ve üniversitelerin bununla ilgili uygun ekosistemi oluşturması gerekmektedir” dedi.
“HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖNEMLİ BİR HAMLE YAPMIŞTIR”
Konuşmasına çeşitli istatistiksel veriler açıklayarak devam eden Rektör Yılmaz, üniversitelerin çeşitli indeksler tarafından taranmakta ve sıralanmakta olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
”Bu indekslerde başlıca; URAP (ODTÜ), Yenilikçi ve Girişimci Üniversite İndeksi (TÜBİTAK) ve WEBOMETRICS (İspanya) sayılabilir ve sıralanabilir. Söz konusu indekslerde görünür olmak ve üst sıralarda yer almak için Hasan Kalyoncu Üniversitesi önemli bir hamle yapmıştır. 2012 yılında; 0,12, 2013’de; 0,17 olan öğretim üyesi başına yayın sayısı 2014’de iki katına çıkarak; 0,36’ya çıkmıştır. 2015 hedefimiz ise; 0,6’dır. Yine 2014 yılında ilk kez TÜBİTAK projesi alınmış olup, 2’si TÜBİTAK ve biri Avrupa Birliği olmak üzere Toplam 8 Ar-Ge projesi üretilmiştir. 2015 hedefi, 5’i TÜBİTAK olmak üzere toplam 15 projedir. İlk defa 2014 yılında 7 patent başvurusu yapılmış ve 6 tane kuluçka şirketi faaliyete geçmiştir. Eğitim öğretim süreçlerindeki başarınız için sizleri kutluyor ve kurumum adına teşekkür ediyorum.
Üniversitemizin birçok bölümü tüm vakıf üniversiteleri arasında yüksek puanla öğrenci alan bölümler arasında yer almıştır. Değerli meslektaşlarım, sizlerin karşılıksız özverileri ile ektiği ve suladığı fidanlar yarın meyvelerini verecek ve ileride ulusumuzun ve bizim haklı gururumuz olacaktır. Sahip olduğunuz bütün bilgi, tecrübe ve değerleri sevgiyle bütünleştirerek, öğrencilerimize sunmanız ve onlara rehberlik etmeniz her zaman saygı, sevgi ve minnetle anılacaktır. Bugün burada bilimsel yayınları ile üniversitemizin ismini duyuran, yaptıkları projelerle üniversite-sanayi işbirliğine katkı sunan HKÜ akademik personeline ödüllerini vereceğiz. Hepsine üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Sizlere, akademik ödül törenine katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”
Yapılan protokol konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Ödül törenin ardından ise hatıra fotoğrafı çekilerek program tamamlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!