Balkan şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Balkan şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 16:26

Balkan şehitleri anıldı

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)- BALKAN Savaşları'nda 104 yıl önce şehit düşen askerler, Edirne Sarayiçi’ndeki şehitlikte düzenlenen törenle anıldı.
Balkan Savaşları'nda şehit düşen askerler, Sarayiçi’ndeki Balkan Şehitliği'nde düzenlenen anma töreniyle anıldı. Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne AK Parti Milletvekili Rafet Sezen, Edirne CHP Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ile çok sayıda rütbeli asker ve halk katıldı.
Şehitlik anıtına, “104’ncü yılında Bu toprakları Vatan yapan  Balkan Şehitlerimizi Saygıyla anıyoruz” yazılı pankartla gelen kalabalık grup Balkan Şehitliği abidesine çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra askerler tarafından şehitlik önünde saygı atışı yapıldı. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm şehitlerin ruhuna dua okudu. Ardından protokol ve beraberindekiler şehitliği gezerek mermer taşların önüne karanfil bıraktı. 
ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA HEYKELİ AÇILDI
Balkan Şehitliğinde anma törenin ardından, Balkan Savaşı Şehidi Ressam Hasan Rıza’nın ölümünün 104. yılında Edirne Belediyesi tarafından Karaağaç Mahallesi Meriç Nehri girişinde yaptırılan heykel protokolün kurdeleyi açarak üzerindeki bezin çıkarılmasıyla açılışı yapıldı. Şehit Ressam Hasan Rıza’nın Edirne’nin en önemli isimleri arasında yer aldığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şehit Hasan Rıza’yı bir kez daha saygı, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.  
FOTOĞRAFLI
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!