Balıkesir’de Organ Bağışı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir’de Organ Bağışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 13:53

BALIKESİR'DE BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN 61 YAŞINDAKİ VATANDAŞIN ORGANLARI İLE 3 KİŞİYE NAKLEDİLECEK.

Balıkesir’de beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki vatandaşın organları ile 3 kişiye nakledilecek.
Balıkesir’de beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki hastanın organları 3 kişiye umut olacak. Organ naklini gerçekleştirmek için Balıkesir’e gelen Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yaptığı çalışmalarla organ nakli konusunda Türkiye’nin 1. hastanesi olduğunu ifade ederek" Hayatını kaybeden hastamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Buradan alacağımız böbrek ve karaciğer başka hastalara umut olacak"dedi.
Balıkesir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü yetkilisi Dr. Mehmet Suluoğlu "Organ bağışı yapılan merhumun, beyni besleyen atardamarlardan birisinde başlayan büyük bir pıhtılaşma sonucunda yapılan tedavilere yanıt alınamayınca beyin ölümü gerçekleşti. Bunun hemen akabinde toplanan beyin ölüm tespit komisyonumuz yapılan klinik ve tetkik değerlendirmeler neticesinde beyin ölümü kararını açıkladı. Bu karar aileyle paylaşıldıktan sonra bizlerde Balıkesir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü olarak aileyle görüşme gerçekleştirdik. Ailede tereddütsüz olarak bu karara imza attılar"şeklinde konuştu.
61 yaşındaki donörün karaciğeri Bursa Uludağ Üniversitesi, böbrekleri ise Bursa Acıbadem Hastanesinden gelen ekipler tarafından başarılı bir operasyonla alınarak nakledilmek üzere Bursa’ya götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!