Balcalı'da organ bağışı standı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Balcalıda organ bağışı standı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 15:25

Balcalı'da organ bağışı standı açıldı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde organ bağışını teşvik etmek amacıyla stant açıldı.
Açılan stantta vatandaşların organlarını bağışlamalarına yönelik başvurular kabul edilirken, organ bağışı konusunda da çeşitli bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı.
Balcalı Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Gülhan Cömert, vatandaşları organ bağışı konusunda doğrudan bilgilendirmenin önemine vurgu yaptı. Cömert, "Bağışlanan bir organ, bir kişiyi yaşama yeniden bağlayacaktır. Unutulmamalı ki, yaşayan herkes aslında potansiyel hastadır. Belki bir gün organa sizin veya sevdiklerinizin de ihtiyacı olabilir. Bu acı gerçeğe karşın organ bağışı çok yetersiz. Herkes organ bağışı konusunda bilinçli ve duyarlı olmalı. Yaşama yeniden merhaba demeyi bekleyenlerin umudunu arttıralım. Gerçekten organ bağışının bir hayat kurtardığını unutmayalım" dedi.
Öte yandan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Karaciğer Nakli Sorumlusu Doç Dr. Tolga Akçam ile Uzman Doktor Gökhan Sarıtaş ve Organ Nakil Koordinatörü Gülhan Cömert çeşitli okullarda hazırlanan programlar çerçevesinde öğrencilere bilgilendirici konferanslar verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!