Balâlılar Derneği yeni Başkanı Yıldırım: Balâlılar Türkiye’nin ekonomik gücüdür

Güncelleme Tarihi:

Balâlılar Derneği yeni Başkanı Yıldırım: Balâlılar Türkiye’nin ekonomik gücüdür
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2018 13:35

Balâlılar Derneği yeni Başkanı Yıldırım: Balâlılar Türkiye’nin ekonomik gücüdür

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/ANKARA, (DHA)-BALÂLILAR Kültür ve Yardımlaşma Derneği 14’ncü Olağan Genel Kurulu’nda genel başkanlığına Nihat Yıldırım seçildi. Yıldırım, Balâlıların Ankara’da ve Türkiye’de önde gelen iş insanlarıyla ekonomik olarak sağladığı katkının önemine vurgu yaparak, “Balâlı hemşehrilerimiz tarım, sanayi ve inşaat sektöründe ülke ekonomisine sağladıkları katkıyla hep ön planda yer almışlardır. Bu manada Balâlılar Türkiye’nin ekonomik gücüdür. Bu gurur tablosunun farkındalığıyla hemşehrilemize daha da iyi hizmet edeceğiz” dedi.
Derneğin 14’ncü olağan genel kurulu Grand Köşk Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul toplantısında 14 kişilik yeni yönetimin seçimi yapıldı.
Balâlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanlığına seçilen Nihat Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, önceki yönetim ve Cumhur Acar’a teşekkür etti. Balâlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin sadece Balâ’nın değil, Ankara ve tüm ülke için çok kıymetli bir değere sahip olduğunu belirten Yıldırım, “Büyüklerimizin bizlere öğrettiği şekilde ve onlardan gördüğümüz deyimle anlatmak gerekirse Balâlılar Derneği’nde görev yapmak bir bayrak yarışı gibidir” dedi.
Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu kutlu yola çıktığımızda şu an yeni seçilen yönetici sayımızın katlarca fazlası sayıda hemşerimiz bizlerle birlikte bu bayrak yarışına katılmak istediklerini bizlere ilettiler ve bizleri onurlandırdılar. Açıkça ifade etmek istiyorum ki; hemşerilerimizin göstermiş olduğu bu teveccüh ve onlarda görmüş olduğum hizmet etme isteği ve heyecanı beni çok mutlu etti. Gelecek dönemler için beslemiş olduğumuz umutlara da fazlasıyla ışık saçtı.
Ne yaparsak yapalım hangi organizasyona hangi faaliyete imza atarsak atalım hep birlikte yapacağız hep birlikte imza atacağız. Gurur ve onur duyarak söylüyorum, Balâlılar Derneğinin kapısı 300 bin Balâlıya her zaman ve her daim sonuna kadar açık olacaktır.
İnanıyorum ki bu birlik ve beraberliği sağlayacağız. Birliğimizden aldığımız destek ve heyecanla da elimizi, kolumuzu gerekirse tüm bedenimizi taşın altına hep birlikte koyup, suyu soğuk havası sert ve insanı mert olan Balâ’mızı hak ettiği yerin daha da üzerine hep birlikte taşıyacağız.
Balâlılar Derneği tüm Balâlıların bizlere emanetidir. Bu kutsal emanete daha da kıymet katmak için çalışacağımızdan, çabalayacağımızdan hiçbir hemşerimizin şüphesi olmasın.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!