Bakan Kılıç'tan Rio'daki sporculara başarı dileği

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıçtan Riodaki sporculara başarı dileği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 15:13

Bakan Kılıç'tan Rio'daki sporculara başarı dileği

Haberin Devamı

Coşykun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)- BREZİLYA'nın Rio de Janeiro kentinde yarın başlayacak 2016 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden milliler arasında Balıkesir'den giden 3 sporcu bulunuyor.
Dünyanın en önemli spor organizasyonunda Yasemin Adar güreşte, Ali Eren Demirezen boksta, Mert Atlı ise yürüyüşte Türkiye adına madalya mücadelesi verecek. Kentin değişik yerlerine asılan pankartlarda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Balıkesir'den lisanslı 3 milli sporcuya başarı diledi.
Kadın güreşinde Türkiye'ye ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandıran Balıkesir'den lisanslı sporcu Yasemin Adar, 75 kiloda mindere çıkacak. Bir sporcu için en büyük ödülün olimpayatlara katılmak olduğunu söyleyen Yasemin, "Bu büyük mutluluğu madalya ile taçlandırmak için elimden geleni yapacağım" dedi. 
Samsunlu olan ancak, üniversite eğitimi için bulunduğu Balıkesir'de sporcu lisansı bulunan Ali Eren Demirezen ise, '+91' kiloda madalya arayacak. Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi olan Demirezen, 2013 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazandığını, bu kez altın madalya için dövüşeceğini söyledi.
Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden isimler arasındaki Ayvalıklı, Mert Atlı ise, Rio'da 20 kilometre yürüyüş dalında yarışacak. 3 bin ve 5 bin metre salon Türkiye rekorlarını elinde bulunduran 23 yaşındaki atlet, hedefinin yeni bir rekor olduğunu dile getirdi. Üç sporcuya başarı dileyen pankartlar kentin çeşitli yerlerine asıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!