Bakan Eroğlu: Çalışmayan müteahhitin işini bitiriyoruz (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Çalışmayan müteahhitin işini bitiriyoruz (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 22:45

Bakan Eroğlu: Çalışmayan müteahhitin işini bitiriyoruz (2)

Haberin Devamı

TENMEL ATMA TÖRENİNE KATILDILAR
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş'ta 278 milyon liraya mal edilecek 16 tesisin temel atma törenine katıldı. 12 Şubat Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Eroğlu, onlarla tokalaşıp Ramazan ayını kutladı. Kendisiyle selfie çektirmek isteyenleri de kırmayan Eroğlu'na bir vatandaş da dut ikram etti. Törende konuşan Veysel Eroğlu, şunları söyledi:
"Şu ana kadar hükümeti Kahramanmaraş'a 24 milyar lira, yani eski parayla 24 katrilyonluk bir yatırımla destan yazdı. Ama sizde gereğini yaptınız. Gerek 1 Kasım seçimlerinde gerekse halk oylamasında, il başkanım ikincilik diyor ama bana göre Türkiye birinciliğini kazandınız. Hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Orman ve Su İşleri bakanlığı olarak en çok yatırım yapan bakanlığız. Allah nasip ederse bu daha da artacak ve 24 milyar içinde bizim geçen yıl sonuna kadar yaptığımız 3 milyar 111 milyon lira."
KAYNAK: 18 YAŞINDAKİ DELİKANLILAR GİBİ YOLLARA DÜŞÜP PROTESTO EYLEMLERİNDE BULUNMASI HAKİKATEN AKLA ZİYAN BİR İŞTİR
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş başlatmasına eleştirdi. Her zaman hak yolunda ve milletin tayin ettiği yolda yürüdüklerini kaydeden Kaynak, şunları söyledi:
"Bizim yolumuz, ülkeyi kaosa götürmek için ülkeyi başkalarına şikayet etmek için çıkılan yollar asla değildir. Düşünün ki Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimize yardım götüren TIR'ları çeviren hain ellerin görüntüleri servis edilmiş ve o servis edilen şahıs mahkeme tarafından mahkum edilmiş. Kim mahkum etmiş, mahkeme. Bayırbucak Türkmenleri bizim hem kardeşimizdir, hem soydaşımızdır hem de dindaşımızdır. Bırakın onları bizim milletimiz hiçbir çaresizi, hiçbiri mağduru, hiçbir mazlumu yalnız bırakamaz. İşte ülkesini başka yerlere şikayet için, ülkesini, ülkesinin liderini uluslararası ceza mahkemelerine gönderebilmek için deşifre ettikler, afişe ettikleri, o ihanet ettikleri belgeleri yayınlayanlardan dolayı verilen ceza birilerinin yollara düşmesine sebep oldu. Türkiye'nin zor günleri aslında devam etmektedir. Bizim silahlı kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz, korcularımız tarihimizdeki en önemli mücadelelerini doğuda, güneydoğuda sürdürürken, DEAŞ'a karşı dünyadaki en etkili mücadeleyi sürdürürken, ülkemizin birliğine, beraberliğine, bölünmezliğine kastetmiş olan FETÖ ile mücadele sürerken Türkiye'nin ana muhalefet liderinin 18 yaşındaki delikanlılar gibi yollara düşüp protesto eylemlerinde bulunması hakikaten akla ziyan bir iştir. Türkiye için bütün demokratik kanallar açıktır. Türkiye'nin meclisi açık, basın yayını açık ve Türkiye'nin hak arama yolları açıktır. Hak arama yolu, milletin tayin ettiği, anayasamızın tayin ettiği yoldur. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir defa olsun bu tarihi eşikte bu milletin menfaati için bu kararını bir kez daha gözden geçirmesini temenni ediyorum."
Konuşmaların ardından 16 tesisin temeli atıldı. Daha sonra Veysi Kaynak, Veysel Eroğlu ile protokol üyeleri, stadı dolduran binlerce kişiyle birlikte oruçlarını açtı. İftardan sonra Eroğlu ve Kaynak tarafından 'Orman Köylülerine Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları' dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!