Bakan Elvan: Terör ve paralel yapı ile mücadele devam edecek (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Elvan: Terör ve paralel yapı ile mücadele devam edecek (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 14:19

Bakan Elvan: Terör ve paralel yapı ile mücadele devam edecek (2)

Haberin Devamı

'ALMANYA’YI KINIYORUM'
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya'da Ak Parti İl Teşkilatı’nın İl Danışma Meclisi'ndeki konuşmasının ardından basın mensuplarının sorusu üzerine ,Almanya Federal Parlamentosu’nun, 1915 Ermeni Olayları’nı 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesini değerlendirdi. Bakan Elvan, Almanya’yı kınadığını belirterek, "Bu, Almanya’ya yakışmayan bir tavır" dedi.
'BİZİM TARİHİZ TERTEMİZ PIRIL PIRILDIR'
Almanya’nın kendi tarihine bakması gerektiğini belirten Elvan, "Bizim tarihimiz tertemizdir, pırıl pırıldır. Şanlı bir tarihimiz vardır. Biz tarihimizle onur duyduk, gurur duyduk. Dolayısıyla bizim açımızdan geçmişimizde belli geleceğimizde belli. Biz nerede durduğumuzu biliyoruz ne yaptığımızı biliyoruz. Onlara önce şunu sormak istiyorum, kendi tarihlerine bir baksınlar. Kendi tarihlerinden önce bir ders alsınlar. Sonra başkalarına bunları anlatmaya kalksınlar. Tarihçilerin, bilim adamlarının tartışması gereken bir hususu hele hele Alman Parlamentosu'na taşımaları son derece ayıp ve Almanya’ya hiç yakışmayan bir tavırdır" dedi.
'GERÇEKLERİ GÖRMEKTEN KAÇTILAR'
Türkiye'nin bu konuda her zaman açık ve şeffaf olduğunu dile getiren Elvan şunları söyledi:
"Biz tüm arşivlerimizi açtığımızı söyleyerek, onlar da tüm arşivlerini açsınlar, tarihçiler gelsinler konuşsunlar dedik. Bundan kaçtılar. Neden kaçtılar, gerçekleri görmekten kaçtılar. Gerçekleri görmekten kaçmaya da devam edecekler. Biz her zaman açığız şeffafız. Tüm arşivleri açan bir ülke böyle bir tarihte böyle bir hadise olduğunu kabul edebilir mi. Peki niye yanaşmıyorlar. Batı devletleri, Ermenistan bu arşivlerin görülmesine bakılmasına. Tarihteki gerçekleri niye görmek istemiyorlar. İşte bunu bir siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlar. Kendilerini rencide eder kendilerini küçük düşürür. Biz yolumuza devam edeceğiz. Biz doğru bildiklerimizi yapacağız. Biz her zaman tarihimizle onur duyduk gurur duyduk. Duymaya da devam edeceğiz."
'ALMANYA YAPTIĞI HATAYI ANLAMALI'
Yaşanan bu olayın Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkileri nasıl etkileneceğini de sorulan Bakan Elvan, "Avrupa ülkelerine baktığımızda en fazla ticari ilişkisi olan ülke Almanya ile Türkiye. Dolayısıyla burada 6 bin in üzerinde Alman firması var. Bunlar faaliyet gösteriyor. Biz umuyor ve diliyoruz ki gerçekten bu alınan karar ilişkilerimizi zedelemez. Ama ister istemez zedeleyici bir husus olarak gündemde kalacaktır diye düşünüyorum. Bizim temennimiz bizim arzumuz Almanya’nın bu konuda aklı selim bir duruş içerisinde olması, yaptığı hatayı anlaması ve bundan geri dönmesi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!