Bakan Ağbal: Biz ordumuzla gurur duyuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ağbal: Biz ordumuzla gurur duyuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 16:31

Bakan Ağbal: Biz ordumuzla gurur duyuyoruz

Haberin Devamı

Fatih TURAN/ BAYBURT, (DHA) - MALİYE Bakanı Naci Ağbal, memleketi Bayburt'ta Aile Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bizim askerimiz, ordumuz bu milletin bekçisidir ve bu millete hizmet etmektedir. Ordumuz bugün içerde ve dışarıda milletimizin birliği ve beraberliği için gece gündüz canı pahasına çalışmaktadır. Ordumuzla gurur duyuyoruz" dedi.
Bayburt Belediyesi'nce yaptırılan Aile Yaşam Merkezi'nin açılış için düzenlenen törene Maliye Bakanı Naci Ağbal ile eşi Mehtap Ağbal, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile vatandaşlar katıldı.
'MİLLETİN MALI MİLLETE DÖNDÜ'
Açılış öncesi konuşan Bakan Ağbal, hizmete girecek olan binanın ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, "15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yapmış olduğu soruşturmalar sonucunda binanın FETÖ terör örgütüne ait ve mensuplarının mülkiyetinde olduğu tespit edildi. Ardından ilgili kanun ve kanun hükmünde kararnameyle devlet olarak binaya el koyduk. Bu binalar milletten toplanan paralarla yapılmıştı ve milletin malıydı. Bina bugün millete döndü, milletin malı millete döndü" dedi.
'ORDUMUZLA GURUR DUYUYORUZ'
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde olduklarını ve bu anlamda ülke genelinde anma etkinlikleri düzenleneceğini hatırlatan Bakan Ağbal şöyle konuştu:
"Bir yıl önce alçak FETÖ terör örgütünün asker kıyafeti giymiş hain mensupları hain bir darbe girişimi yapmaya kalktılar. Bunlara asker demek asla mümkün değil. Bizim askerimiz, ordumuz bu milletin bekçisidir ve bu millete hizmet etmektedir. Ordumuz bugün içerde ve dışarıda milletimizin birliği ve beraberliği için gece gündüz canı pahasına çalışmaktadır. Ordumuzla gurur duyuyoruz. O gece görev yaptıkları kışlalardan çıkarak millete silah çekerek, tankla, topla ve tüfekle; ki onlar milletin malıdır, millete ateş açan o hainler sadece ve sadece asker üniforması taşıyan teröristlerdir, hainlerdir. O gece milletçe bir kurtuluş destanını hep birlikte yazdık. O nedenle bu alçak girişimi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız."
Bayburt'taki yatırımlardan bahseden ve bazı projelerin ihale aşamasında olduğunu anlatan Maliye Bakanı Naci Ağbal kalabalığın, "Bayburtspor'u 2'inci Lig'de görmek istiyoruz" demesi üzerine, "Beni spora karıştırmayın. Bayburtspor inşallah hak ettiği yere gelir" dedi. Bakan Ağbal, Gümüşhane-Bayburt havaalanı projesinin de ihalesine başlanarak en kısa zamanda hayata geçirileceğini duyurdu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Aile Yaşam Merkezi'nin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!