Bağcılar'da 2014'te 270 milyon kilogram katı atık toplandı

Güncelleme Tarihi:

Bağcılarda 2014te 270 milyon kilogram katı atık toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 16:51

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da 2014'te 270 milyon 488 bin 520 kilogram katı atık toplandı.

Bağcılar Belediyesinin açıklamasına göre, her gün 2 bin 800 cadde ve sokakta çevre temizliğinin yapıldığı ilçede Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı 545 kişilik ekip günün 24 saati bu konuda çalışıyor.

Nüfus olarak İstanbul'un en büyük ilçesi olan Bağcılar'da inşaatı tamamlanan Katı Atık Toplama Tesisi'nin de hizmete girmesiyle ayrıştırılan atıklar da değerlendirilecek.

Çöplerin toplanması için her yıl 12 trilyon lira harcanan Bağcılar'da çöpler, ilçenin 22 mahalledeki değişik noktalara konulmuş olan 3 bin 600 çöp konteynerinde toplanıyor. İlçede toplanan çöpler arasındaki katı atıklar da geri dönüşümünün sağlanması amacıyla kurulan tesiste değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Tesiste, Bağcılar'da toplanan plastik, kağıt gibi katı atıklar atık havuzuna boşaltılacak. Bantlar aracılığıyla taşınacak olan atıklar burada ayrıştırılacak. Ayrıştırılan atıklar ekonomiye katkı sağlamak amacıyla değerlendirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, teknolojinin gelişmesiyle ihtiyaçların ve tüketimin değişiklik göstererek arttığını belirterek, bu amaçla teknolojiden faydalandıklarını aktardı.

Çöp toplama ekiplerinin de hizmete sundukları çevre dostu araçlarla çalıştıklarını bildiren Çağırıcı, en güzel temizliğin kirletmemek olduğunu, ilçedeki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak çevre temizliği konusunda projeler hazırlayıp hizmete sunduklarını kaydetti.

Çağırıcı, "Ekiplerimiz, temizlik araçlarımız vasıtasıyla çöpleri alıyorlar. Yıkama ve dezenfekte işleminin ardından da konteynerin bakım ve onarımı yapılıyor. Boyanan konteynerler yeniden hizmete sunuluyor. Çevre temizlik faaliyetlerimiz park, bahçe ve Bağcılarlı hemşehrilerimin yoğun olarak bulunduğu tesislerde aralıksız devam ediyor. Temizlik ve hijyen konusunda çok dikkatli ve titiz davranıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!