Baba Çocuk Mutfakta Atölyesi Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Baba Çocuk Mutfakta Atölyesi Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 10:55

Keçiören Belediyesi, baba ve çocukları mutfakta buluşturdu.
Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) işbirliği ile annelerin çocuklar üzerindeki yoğun mesaisini azaltmak, iş temposu nedeniyle çocuklarına yeterince vakit ayıramayan babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmelerine yardımcı olmak, paylaşım alanlarını genişletmek, aile içi etkili iletişimin kurulmasına yardımcı olmak, kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla Baba Çocuk Mutfakta atölyesini açtı.
Babanın çocuğun gelişiminde aktif rol alması ve babaları ile oyun oynayan çocukların daha mutlu olması gerçeğini gören ÇODAM, çocuklarla babaların eğlenceli vakit geçirmelerine aracılık etti.
Yapılan araştırmaların baba ile yakın ilişki içinde olan çocukların psikolojik olarak daha uyumlu olduğu, benlik saygılarının daha yüksek olduğu, okulda daha iyi bir işlevsellik gösterdiği, daha az antisosyal davranışlar sergiledikleri ve ikili ilişkilerde daha başarılı olduklarını fark eden ÇODAM, bu etkinlikle aile içi bağların da kuvvetlenmesine katkı koydu.
Çocuklar, mutfakta çalışırken malzemeleri yakından tanıma, pişmeden önce ve pişerken aldıkları halleri de dikkatle inceleme fırsatı buldu.
Çocuklar atölyede babalarıyla birlikte zeytinli çörek ve ev yapımı limonata yaparak keyifli vakit geçirdi. Babalar ve çocukların birlikte daha çok zaman geçirerek farkındalık yaratmayı amaçlayan ÇODAM, bu tarz etkinlikleri çeşitlendirerek devam ettireceği mesajını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!