Azeri ressam Mehdizade'nin Atatürk hayranlığı

Güncelleme Tarihi:

Azeri ressam Mehdizadenin Atatürk hayranlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 10:49

Azeri ressam Mehdizade'nin Atatürk hayranlığı

Haberin Devamı

 Hüseyin ÖZBALI / ANKARA, (DHA) - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğu hayranlıkla tanınan, dünyaca ünlü Azerbaycanlı ressam Günay Mehdizade, her yıl 10 Kasım'da Anıtkabir'i ziyaret ederek, saygı duruşunda bulunuyor.

Bakü'deki atölyesinde Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan 3 yağlı boya tablo üzerinde çalıştığını belirten ressam Mehdizade, 'Atatürk ve Savaş Yılları ile Sonrası' konulu tablosunu Ankara'daki Atatürk Evi Müzesi'ne geçen yıl hediye ettiğini hatırlattı. Mehdizade, "Atatürk sadece Türkiye'de değil, tüm Türk dünyasında sevilen ve sayılan bir lider. Ben de saygımı ve sevgimi Atatürk portleri yaparak her 10 Kasım'da Ankara'ya gelip, mozalesi önünde saygı duruşunda bulunuyor, sevgimi tazeliyorum" dedi.

Azeri ressam Mehdizade, Ankara'da bulunduğu süre içerisinde, Türk sanatı ve sanatçılarını yakından tanımak için sanatsal ziyaretler yaptığını belirterek, "Azerbaycan'da sosyal medya üzerinden özel kağıt ve pastel boyaları kimyasal karışımlar yaparak parmakları ile sanatsal çalışmalar yapan Ankaralı ressam Memik Kibarkaya'yı tanımayı çok istiyordum ve bugün gerçekleşirken beni çok mutlu etti. Gerçekten sanat alanında çok farklı bir şey. Kağıdı özel, pastel boyaları ezerek kimyasal karışımla elde ettiği boyaları parmak dokunuşları ile sanatsal resimler yapması ilgi uyandırıyor. Kibarkaya, yaşadığı evin bodrum katını müzeye çevirmiş. Yüzlerce tablosunu izlemek, insana keyif yaşatıyor" diye konuştu.

Kibarkaya'nın eserlerini izlemekten büyük mutluluk duyduğunu da ifade eden Mehdizade, "Kibarkaya ile aramızda bir antlaşma sağladık. Her ikimiz de birbirimizin portrelerini yaparak birbirimize hediye edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!