Ayvalık'ın en iyi lezzet noktaları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkın en iyi lezzet noktaları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 12:47

Ayvalık'ın en iyi lezzet noktaları belli oldu

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinin mutfağının uluslararası anlamda hak ettiği konuma ulaşması, yemek kültürünün korunması ve daha iyi bilinmesi amacıyla gerçekleştirilen Ayvalık Lezzet Noktaları Projesi tamamladı. Ayvalık 'ın en iyi lezzet noktaları belirlendi.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Turizm Danışma Bürosu, Ayvalık Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile hazırlanan Ayvalık Lezzet Noktaları Projesi'nde başarılı olan işletmelere 13'üncü Ayvalık Zeytin Hasat Günleri kapsamında ödülleri verildi. 2017 yılında 7 ayrı kategoride 64 işletmenin katıldığı projede Balık ve Deniz Ürünleri, Cafe ve Bistrolar, Et, Kebap ve Pide Çeşitleri, Ev Yemekleri, Fast Food ve Sokak Lezzetleri, Meyhaneler Pastaneler ve Fırınlar olarak kategoriler belirlendi. 7 ayrı kategoride projeye en çok katkıyı sağlayan her daldan 3 işletmeye sertifikaları verildi. Başarılı restoranların ödülleri CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın tarafından verildi.

Proje ile çevresindeki adaları, doğal güzellikleri ve tarihi binalarıyla olduğu kadar, Girit ve Midilli adalarından gelen yemek çeşitleriyle son derece zengin bir mutfak kültürüne ev sahipliği yapan Ayvalık'ın lezzet haritasının çizilmesinın planlandığı belirtildi. Ayvalık Lezzet Noktaları web sitesinde projenin tanıtımı, duyuru, yarışma ve online başvuruların yapılmasının yanı sıra projeye katılan tüm işletmelerin detaylı bilgiler ve fotoğrafları ile yer alacağı bir web rehberi olacak şekilde hazırlandığı öğrenildi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!