GeriSeyahat Ayılmakla bayılmak arasında bir gün
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ayılmakla bayılmak arasında bir gün

Ayılmakla bayılmak arasında bir gün

Stil danışmanı Umut Eker, uzun cumartesi gecelerinin sonrasında pazar günlerine ünlü filmdeki gibi ‘hangover’ halinde başlıyor, gün boyu ayılmakla uğraşıyor. Pazarları kafasını en meşgul eden şey, önceki gece neler yaptığını hatırlamak.

09.00 Stop düğmem yok

Evet, sosyalim ama her gece de sokaklarda değilim. Haftada en fazla bir ya da iki gece çıkarım. Cumartesi geceleri enerjime ve gecenin nasıl devam ettiğine bağlı olarak bütün İstanbul’u dolaşabilirim. Alkol pek tüketmem ama içmeye başladığımda ‘stop’ düğmem yok.
O gecelerin nasıl geçtiğini hatırlamam. İçkiyi çok kaçırdığımda yaptığım en abuk şey başka şehirde uyanmaktı. Gece ne kadar uzarsa uzasın pazarları çok erken saatte uyanırm. Uzun süre yatakta kalır, dün gece neler yaptığımı hatırlamaya çalışırım.

10.30 Bir sigara, yanında dünyanın en sert kahvesi

Ayılmak için soda ayran içiyorum ama en iyi ayılma formülü gün boyunca hiç uyanmamak, mümkünse yataktan çıkmamak. Kalktıktan sonra ilk iş yüzümü yıkarım, hemen ardından bir sigara yakarım. Yanına da dünyanın en sert kahvesi.... Serin bir duş sonrası ferah bir görüntü adına kendime biraz çekidüzen veririm. Kahvaltıya kadar evde avanak avanak dolaşıp dergileri karıştırırım.

12.00 Sofradan kalkmadığım pazarlar oldu

Kahvaltı adresim Galata Mavra Cafe. Hem mahallemde hem mutfağı iyi. Orada benim gibi geceden kalma bir sürü arkadaşıma rastlıyorum. Hafta sonu kahvaltılarımda zaman sınırı yok. Kahvaltı masasından kalkmadan öğlen yemeği, hatta akşam yemeğine kadar kalkmadığım pazarlar oldu.

14.30 Dekorasyon alışverişi

Stil danışmanı proje bazlı işlerde yer alıyorum. Yaptığım işlerin hazırlığı haftalar alabiliyor. Bazen özel olarak diktiriyorum, bazen birçok markadan kıyafet alıyorum. Bunun yanı sıra pazarları Galata civarındaki dekorasyon mağazalarını dolaşıyorum. Bugün de Sami Savatlı’nın dükkânı Archive’dayım.

16.30 Neredeysem orada yemek yerim

Ofis çalışanı değilim. Bu yüzden öğle yemeğimi, yemek sonrası kahvemi işim nedeniyle neredeysem orada yiyip içiyorum.  Kaliteli yemek benim için mutluluk.
Bu sırada gazeteleri karıştırıyorum.
Günün geri kalanıysa evde uyumak, uyanmak ve tekrar uyumakla geçiyor.

En son kafama karga dövmesi yaptırdım

İlk dövmemi 17 yaşımdayken yaptırdım. Dövme, benim için bir bağımlılık değil, bir yaşam biçimi. Benim için hepsi ayrı ayrı özel. Çünkü hepsinin ayrı bir hikâyesi
var. Artık sayısını da unuttum. En son kafama bir karga dövmesi yaptırdım. Düşünün kafamda bile dövme var! Acıdan zevk aldığım için dövme yaptırıyor da değilim. Yalnız güzel şeylerin acı verdiğini unutmayın.

False