Aydın Valisi Koçak göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Valisi Koçak göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 14:47

Aydın Valisi Koçak göreve başladı

Haberin Devamı

VALİLER Kararnamesi ile Mardin Valiliği'nden Aydın Valiliği görevine atanan Ömer Faruk Koçak, göreve başladı.

Aydın Valiliği görevine atanan Ömer Faruk Koçak için Valilik binası önünde karşılama töreni düzenlendi. Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurumlarının müdürleri, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Özgür Topaloğlu, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Ardından Valilik Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Koçak, "Aydın gibi, Anadolu'nun yurt yapılmasında önemli bir rol oynayan ilde, demokrasi tarihimizde önemli bir yere sahip olan bir ilde Valilik yapma ayrıcalığını bana tanıdığı için Cenabı Allah'a şükrediyorum. Bu ilde görev yapmanın ne kadar önemli bir sorumluluk olduğunun farkında olarak göreve başlayacağım ve görevde kaldığım süre içinde bu şuurla hareket edeceğimi öncelikle ifade etmek istiyorum. Hiç kimse tek başına bir şey yapmaz. Mesai arkadaşlarımla, kamu sektöründeki diğer kuruluşlarla, mahalli idarelerle, sivil toplum, özel sektör kuruluşlarıyla ve en önemlisi vatandaşlarımızla beraber buradaki süreyi birlikte hareket ederek, beraber çalışarak beraber gelişerek, beraber güçlenerek gayret sarf edeceğiz" dedi.

"GÜVENLİK OLMADAN HİÇBİRŞEY OLMAZ"

Mardin'den geldiğini hatırlatan Vali Koçak, "Bütün kamu hizmetleri ve sosyal hayatın devamında birinci öncelik güvenliktir. Güvenlik olmadığı zaman ekonomi gelişmez. Ekonomik faaliyetler durur. Bunu özellikle turizm şehri olma yolunda ciddi mesafeler kat etmiş olan Mardin ilimizde çalıştığımda bizzat gördüm. Göreve başladığımız dönemde sokaklarında iğne atılsa yere düşemeyecek kadar kalabalık olan Mardin'deki turizm faaliyeti, terör başlar başlamaz bir anda durdu. Devlet ev eşyası gibidir. Beyaz eşyalar ne kadar sessiz, ne kadar az görünür, insanların hayatında ne kadar az fark edilirse o kadar iyidir. Sessiz çalışan ev aletleri gibidir devlet. Ama terör olması durumunda da en güçlü şekilde terörün karşısına çıkan ve balyoz gibi olmalıdır. Sessiz olurken hayatı kolaylaştıran, etrafı temizleyen, insanların önündeki engelleri kaldıran ama bunu vatandaşına fark ettirmeyen bir devlet olmalıdır. Özellikle dört ilde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörün beli kırıldı. Terörün kalemi kırıldı, teröristin kalemi kırıldı. Bundan sonra uzatmalara oynuyor. Bundan sonra temizlik operasyonu devam edecek. Şehirlerde teröre dayalı şehir terörizmi faaliyetlerini gerçekleştirmek için giriştikleri terör faaliyetleri devletimiz tarafından başarıyla engellendi. Şehirlerden terörizim temizlendi" dedi.

Vali Koçak ayrıca, makamda oturan değil, halkın içinde olan bir vali olacağını söyledi.

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!