Aydın Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Çocuklar Çok Mutlu

Güncelleme Tarihi:

Aydın Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Çocuklar Çok Mutlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 09:14

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL DİŞ POLİKİLİNİĞİ DÜZENLENDİ

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çocukların büyük korkusu olan diş tedavileri için Pedodonti Kliniği çocuklar için özel olarak düzenlendi. Sıralarını beklerken klinik girişine konulan televizyonda çizgi film izleyen çocuklar korkmadan tedavilerini oluyor.
Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Pedodonti Uzmanı Dt. Anya Dalmış, klinik hakkında şunları söyledi; “0-14 yaş arası tüm çocukların kanal tedavileri, dolguları, diş çekimleri, yer tutucuları, ayrıca koruyucu tedavilerden Fissur sealant, (fissür örtücü) Florur uygulamaları, düşme sonrası oluşan kırık tedavilerinden çıkmış dişlerin yerleştirilmesi gibi uygulamalar da yapılmaktadır. Yeni doğan bebeklerin ağız bakım eğitimini de kliniğimizde vermekteyiz. Kliniğimizde engelli bireylere de hizmet verilmektedir”
Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Nihat Kuruçelik, “Diş sağlığı konusunda çocuklarımıza daha fazla zaman ayırmak gerekiyor. Biz de bu arada bu hizmeti vermek için özel düzenlemeler yaptık. Çocuklar sıralarını beklerlerken çizgi film izleyebiliyorlar. Kliniğin duvarlarına asmış olduğumuz çocukların çok sevdiği çizgi film kahramanları sayesinde korkmadan tedavilerini oluyorlar. Birçok çocuk diş tedavisinden çekiniyor. Burada öncelikle bu korkuyu yenerek çocuklarımızın daha sağlıklı dişlere kavuşmasını amaçlıyoruz. Yeni nesil geleceğimiz. İlk iş olarak da geleceğimiz olan çocuklara yönelik olarak bazı düzenlemeler gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!