Ayaş yollarından vekil adaylığına

Güncelleme Tarihi:

Ayaş yollarından vekil adaylığına
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın milletvekili adayı olmak için istifa edeceği öğrenildi. Başkarağaç’ın milletvekilliği konusunda CHP Genel Merkezi’nden onay alması durumunda CHP’deki belediye başkanı seviyesindeki ilk istifanın Şubat ayı içerisinde gerçekleşeceği ifade edildi.

2011 genel seçimleri öncesinde milletvekili adayı olmak için istifa eden ilk ismin CHP’li bir belediye başkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

CHP yönetimin il teşkilatlarından milletvekili olacak isimlerin 10 Ocak’a kadar istifa etmesi gerektiğini duyurmasının ardından bir istifa gelmezken, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın istifa edeceği kent kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Ayaş’ta ikinci dönemini yaşayan Başkaraağaç’ın CHP Genel Merkezi’nden olumlu yanıt alması durumunda Şubat ayı içerisinde istifa edeceği öğrenildi.

Ayaş’ın da bulunduğu ikinci bölgeden aday olacağı öğrenilen Başkarağaç’ın özellikle yakın çevresinin bu konuda bir teşviki olduğu biliniyor.

Yerel unsurları birleştirir

Parti içinde de Başkarağaç’ın adaylığına sıcak bakılırken, ikinci bölgenin yer aldığı Ayaş, Güdül, Beypazarı, Kızılcahamam, Kalecik, Altındağ Keçiöen ve Kazan gibi bölgelerde CHP’nin az oy aldığının altı çiziliyor. Başkarağaç’ın yerel unsurları bir araya getirebileceği ifade ediliyor.

Başkarağaç’ın Şubat ayı içerisinde istifası beklenirken, istifa etmesi durumunda Ayaş Belediye Meclisi’nde başkanlık için yeniden seçim yapılacak. Meclis’te CHP’nin altı, AKP’nin üç, MHP’nin bir sandalyesi bulunuyor.

Ayaşlı olan Başkarağaç ilk kez 2004 yılında başkanlığa aday olmuş ve seçilmişti. 2009’da yeniden aday olan Başkaraağaç oyların yüzde 49.2’sini alarak ikinci kez belediye başkanı seçilmişti. Başkaraağaç, seçilememesi durumunda ise belediye başkanlığına dönemeyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!