Zoraki evliliklere yüksek cezaya yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Zoraki evliliklere yüksek cezaya yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 21:12

Güvenlik ve Adalet Bakanı Ivo Opstelten’in, zoraki evliliklere karşı bir dizi önlemler alınmasını öngören yasa değişikliğinde, en yüksek hapis cezasının 9 aydan 2 yıla çıkarılması, şu an suçun işlendiği tarihten itibaren 6 yıl olan zaman aşımı süresinin de mağdur kişinin 18 yaşına girdiği tarihten itibaren başlatılması yer alıyor.

Haberin Devamı

Hollanda’da zoraki evliliklerde zaman aşımı ve ceza konusundaki yasa değişikliği önergesi bakanlar kurulundan geçti. Güvenlik ve Adalet Bakanı Ivo Opstelten’in, zoraki evliliklere karşı bir dizi önlemler alınmasını öngören yasa değişikliğinde, en yüksek hapis cezasının 9 aydan 2 yıla çıkarılması, şu an suçun işlendiği tarihten itibaren 6 yıl olan zaman aşımı süresinin de mağdur kişinin 18 yaşına girdiği tarihten itibaren başlatılması yer alıyor.

Yasa değişikliği tasarısında, Hollandalılar ve Hollanda’da yaşayan yabancı uyruklularının yurtdışında zoraki evlilik suçu işlediklerinde de Hollanda’da yargılanabilmeleri öngörülüyor. Zoraki evliliklerde mağdurun güvenliği çerçevesinde sanığın tutuklu yargılanması da yapılmak istenen değişiklikler arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!