Zonguldak'ta TTK Genel Müdürü hakkında su? duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta TTK Genel Müdürü hakkında su duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 17:30

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ile yönetim kurulu üyeleri hakkında "görevlerini kötüye kullandıkları" gerek?esiyle savcılığa su? duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Genel Maden İş?ileri Sendikası (GMİS) Amasra Şubesi Başkanı Hakkı Arslan, TTK ile Hema Endüstri A.Ş. arasında yaklaşık 3 yıl önce yapılan sözleşmeye göre, Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait B alanında ?alışma izni alan söz konusu şirketin, gelecek ayın 15'ine dek kömür ?ıkarması veya bunun olmaması durumunda rödevans bedelini ödemesi gerektiğini söyledi.

Taahhütte bulunmasına karşın bugüne dek henüz kömür ?ıkarmayan şirketin, TTK'den 27 ay 10 gün ek süre uzatımı isteğinde bulunduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili kurulan komisyon, sürenin uzatılmasına izin vermedi. Ancak TTK Yönetim Kurulu, bu komisyonu görevden aldı, yenisi kuruldu. Yeni komisyon ise süreyi 17 ay 5 gün olarak uzattı. Sürenin uzatılması yasal değil. Bundan dolayı Bartın ve Zonguldak'taki sivil toplum örgütü temsilcileri olarak Rıfat Dağdelen ve kurumun yönetim kurulu üyeleri hakkında görevini kötüye kullandıkları gerek?esiyle Bartın Cumhuriyet Savcılığı'na su? duyurusunda bulunduk."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!