Zirve öncesi eski güvenlik belgeleri sızdırıldı

Güncelleme Tarihi:

Zirve öncesi eski güvenlik belgeleri sızdırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2022 10:43

Almanya’da gelecek hafta Bavyera eyaletine bağlı Elmau kentinde G7 zirvesi yapılacak. Ancak zirvenin yapılmasına 1 hafta kala, 2015’teki devlet başkanları toplantısındaki polisin güvenlik konsepti internete sızdırıldı.

Haberin Devamı

SIZDIRILAN dosyalar arasında gizli damgası bulunan belgeler de bulunuyor. Özellikle polisin, güvenliğin sağlanması için aldığı tedbirlerin yer aldığı belgelerde, göstericilerin nerede engelleneceği ve nasıl müdahale edileceği gibi bilgiler yer alıyor. Polisin, olası gösterilerde uygulayacağı operasyon taktiği gibi verilerin de bulunduğu belgelerin yanı sıra toplantıya katılacak liderlerin araç rotaları bilgisi de sızdırılanlar arasında. Belgeleri kimin sızdırdığı henüz tespit edilemedi. Ancak gizli belgelerin aşırı sol bir örgüte ait siteden yayınlandığı belirlendi. Örgütün iç istihbarat tarafından gözlem altında tutulan çalışmaları bulunduğu açıklandı.

Zirve öncesi eski güvenlik belgeleri sızdırıldı

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı G7 zirvesi 26-28 Haziran’da Elmau’da gerçekleştirilecek. Belgelerin sızdırılması üzerine güvenlik tedbirlerinin artırıldığı belirtildi. Sabah saat 06.00’dan itibaren zirvenin yapılacağı otelin çevresindeki 16 km çapındaki alan girişe yasaklandı. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann, belgelerin sızdırılmasına rağmen şu anda tehdit durumu oluşturabilecek bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!