”Zeitgeist” adlı karma sergi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

”Zeitgeist” adlı karma sergi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2009 11:19

Almanya’nın başkenti Berlin’de 21 nisanda, çağdaş Türk sanatının 17 temsilcisine ait eserlerin yer aldığı ”Zeitgeist” adlı karma sergi açılacak.

Haberin Devamı

Türkevi’nde düzenlenecek olan soyut ve figüratif yeni ekspresyonist çalışmaların sunulacağı sergiye, Reyhan Abacıoğlu, Osman Akçit, Ercan Ayçiçek, Sema Bicik, Barış Eren, Yıldız Ersağdıç, Bahadır Gökay, Ekrem Kadak, Metin Erkan Kafkas, Cemzi Orhan, Gürcan Öner, Reyyan Somuncuoğlu, Tuncay Topçu, Feriha Tuğran ve Perihan Yalnızcık resim, Zeynep Eren heykel ve Yavuz Alatan fotoğraflarıyla katılacak.

Berlin Başkonsolosluğu ve Erenus Sanat Galerisi tarafından düzenlenecek serginin bu akşam yapılan açılış resepsiyonuna, Berlin Eyaleti Maliye Bakanlığı Müsteşarı Iris Spranger, Berlin Konsolosu Ayşe Selcan Şanlı, Erenus Sanat Galerisi yöneticisi Nilüfer Yılmaz, sanatçılar Yavuz Alatan, Bahadır Gökay ve Sema Bicik, Berlin eyalet meclisi üyesi Dilek Kolat, Almanya Türk Toplumu (TGD)Genel Başkanı Kenan Kolat ile çok sayıda Türk ve Alman sanatsever katıldı.

Şanlı, burada yaptığı konuşmada, çağdaş Türk sanatçıların bir araya gelerek sundukları bu sergiden dolayı onur ve mutluluk duyduğunu belirterek, bu sanatçıların yurt dışında tanıtılmalarına olanak sağlayan Erenus Sanat Galerisi’ne de teşekkür etti.

Yılmaz da Berlin Başkonsolosluğu’na kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, çağdaş Türk sanatçıların eserlerini yurt dışına taşıyarak sergilemeyi görev bildiklerini söyledi. Sergi 15 Mayıs 2009 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!