Zam düğünleri etkilemez

Güncelleme Tarihi:

Zam düğünleri etkilemez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 10:20

GEMA halkla ilişkiler bölümü yetkilisi Gabriele Schilcher, yılbaşında yürürlüğe girecek zamlı telif uygulamasından, Türk düğünlerinin olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Düğünlerin özel eğlence kapsamına girdiği ve bu yüzden telif alınmadığını belirten Schilcher,
“Yeni tarife küçük çaplı eğlence düzenleyen derneklerin yararına. Fakat büyük çaplı eğlencelerden daha fazla telif ücreti alınacak. Prensip olarak düğünler özel, ama burada can alıcı soru, hangi eğlencenin özel olduğu. Eğer davetliler arasında kişisel yakın bir bağ varsa, yani kişi eşini, dostunu, akrabasını davet ediyorsa, bu özel eğlenceye girer ve telif ücretinden muaftır. Ama damat ve gelinle çok yakın bağı olmayan yüzlerce davetlinin katıldığı düğünler var. Örneğin ünlülerin düğünü, bu tarz düğünler artık özele girmez ve telif ücretine tabi. Bunun dışındaki düğünler için kural olarak telif ücreti yükümlülüğü yok” dedi.

Mevcut düzenleme adaletsiz
Mevcut uygulamanın küçük işletmelerin aleyhine olduğunu belirten Schilcher, şöyle dedi: “Şimdiye kadar küçükler fazla, büyükler az ödüyordu. Yeni düzenleme bunu tersine çeviriyor. Eğlence için giriş ücreti almayan dernekler, her 100 metrekare başına 22 Euro telif ücreti ödeyecek. Diskolar parayı müzikten kazanıyor ama para kazandıkları sanatçı için telif hakkı ödemekte zorlanıyor. Bu kabul edilemez. Murat Kayı Serdar Yazar Hilmi Kaya Turan Gabriele Schilcher Bölmüyoruz koruyoruz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!