Yurt dışında'ki vatandaşlar için eğitim imkanı

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışındaki vatandaşlar için eğitim imkanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2012 11:25

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için Türkiye’de üniversite eğitimi imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yurt dışında yaşayıp, üniversite eğitimlerini Türkiye’de almak isteyen gençler için her yıl yapılan Yükseköğretime Giriş Sınavı’na başvuruların, 2-11 Nisan 2012’de yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada, sınavın 1 Temmuz 2012 tarihinde eş zamanlı olarak Ankara ve Almanya’nın Köln kentinde yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, 4 yıl önce başlatılan uluslararası ilahiyat programı için başvuruların da yurt dışında bulunan diplomatik temsilciliklere yapılabileceği, sürenin 27 Nisan 2012’ye kadar devam edeceği ifade edildi.

Yurt dışında lise eğitimlerini tamamlayan gençlere yönelik olarak yüksek öğrenimlerini Türkiye’de tamamlamaları için çeşitli eğitim fırsatları bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: ”Bu fırsatlar hakkında gençlerimizin bilgi sahibi olması için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından eğitim rehberi hazırlanmıştır. Başta, Yurt dışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı olmak üzere yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik uygulamaların anlatıldığı rehberde ayrıca burs, öğrenim kredisi, barınma ve harç ücretleri hakkında da bilgiler yer almaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!