Yurt dışında oy kullanacaklar dikkat: Son kayıt tarihi 27 Mart

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında oy kullanacaklar dikkat: Son kayıt tarihi 27 Mart
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 00:00

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde ilk kez yurt dışında yaşayan ve seçme hakkı bulunan Türk vatandaşları bulundukları ülkede oy kullanabilecek.

Haberin Devamı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aldığı kararla 7 Haziran milletvekilleri genel seçiminde aralarında Almanya'nın da bulunduğu 54 ülkedeki 109 temsilcilikte oy kullanılmasını karara bağladı.

Yurt dışında oy kullanma işlemi 8 Mayıs'ta başlayacak, 31 Mayıs'ta sona erecek. 24 gün sürecek oy verme işleminde seçmenler randevu sistemine bağlı olmaksızın dilediği günün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında oy kullanabilecek.

Yurt dışında oy kullanacakların Yurt Dışı Seçme Kütüğüne kayıtlarını yaptırmaları zorunlu. Kayıtlı olmayanlar oy kullanamayacak. YSK, Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıt için son tarihi 27 Mart olarak belirledi. Buna göre oy kullanmak isteyen Türk vatandaşları 27 Mart'a kadar adres beyanında bulunmak zorunda.

Bunun için yurt dışı temsilciliklerine bizzat başvurulması ya da YSK'nın internet sayfasında adres beyan formunun doldurulması yeterli olacak.

Sandıklar az  bize yetmez

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!