‘Yüreğimiz hâlâ yanıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Yüreğimiz hâlâ yanıyor’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2024 12:10

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde yaşamını yitirenler için Almanya’nın başkenti Berlin’de anma etkinliği düzenlendi. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in himayesinde, Berlin Başkonsolosluğu’nun organize ettiği anma törenine, yaklaşık 300 davetlinin yanı sıra, Azerbaycan’ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Agayev de katıldı.

Haberin Devamı

SAYGI duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Daha sonra da deprem bölgelerinden içleri yakan görüntüler ile başta Berlin olmak üzere Almanya’nın çeşitli kesimlerinden gönderilen yardımlar ve yardımseverlerden görüntüler ekrana geldi. Etkinlikte konuşan Büyükelçi Şen, deprem felaketinin getirdiği ve yarattığı acıların kelimelerle ifade edilemeyeceğini söyledi: “Bugün aramızda zannetmiyorum ki, bir tek kişi olsun, bir aile mensubu, arkadaşı, yakını ya da tanıdığı etkilenmemiş olsun. Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı bugün hâlâ yüreğimizi yakmaya devam ediyor. Depremde kaybettiğimiz 53 binin üzerindeki vatandaşımızın her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu felaketlerde yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi tekrar ediyorum. Sağlık sorunları devam edenler olduğunu biliyoruz, Allah onlara da acil şifalar versin. Yaşanan büyük acılar, milletlerin birliğinin ve kardeşliğin sınandığı dönüm noktalarıdır. Milletimiz bu acı ve tarihi sınamayı başarıyla vermiştir.”

‘Yüreğimiz hâlâ yanıyor’

Büyükelçi Ahmet Başar Şen

Haberin Devamı

‘GÖRÜLMEMİŞ BİR DAYANIŞMA’
“Devlet, depremin ardından tüm imkânlarıyla harekete geçti. Türk milleti görülmemiş bir dayanışma sergiledi. Almanya’daki Türk toplumunun katkıları ise yadsınamaz. Deprem bölgesine her türlü yardımın ulaşması için sergiledikleri dayanışmaya bizzat tanık oldum ve bundan gurur duydum. Türkiye’deki depremzedelere yardım göndermek için sizlerin nasıl yana yakıla çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Buna şahidim. Almanya’da 14 başkonsolosluk bölgesinde toplanan 10 bin tonun üzerinde yardım malzemesi kamyonlarla, lojistik şirketlerimizin sağladığı imkânlarla deprem bölgesine ulaştırıldı. Bu örnek dayanışmayı sürdürelim. Almanya’daki Türk toplumuna ve Türkiye’ye yardıma koşan Almanlara, Alman kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim.”

‘Yüreğimiz hâlâ yanıyor’
Başkonsolos İlker Okan Şanlı

Haberin Devamı

‘VATANINA, MİLLETİNE BAĞLI’
Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da deprem felaketinde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da yeniden başsağlığı ve sabır diledi. Başkonsolos Şanlı, şunları söyledi: “Belki o günlerde Berlin’de sizlerle birlikte değildim, ancak felaketin ilk saatlerinden itibaren depremzedelerin acil ihtiyaçlarının bir an evvel karşılanması için ortaya koyduğunuz seferberlik ruhuyla bir destan yazdığınızı adım gibi biliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Yıllarca hatırlanacak bu seferberlik ruhuyla, Türkiye için atan kalplerinizin sesini binlerce kilometre öteye, ülkemize kadar duyurdunuz. Berlin’deki Türk toplumunun vatanına, milletine ne kadar bağlı ne kadar yüksek tabiatlı ve yüce gönüllü insanlardan oluştuğunu bir kez daha gösterdiniz.”

‘Yüreğimiz hâlâ yanıyor’

Din Hizmetleri Ataşesi Emre Şimşek Kur’an-ı Kerim okudu.
‘Yüreğimiz hâlâ yanıyor’

BAKMADAN GEÇME!