Yunus Emre Enstitüsü Köln’den bir etkinlik daha!

Güncelleme Tarihi:

Yunus Emre Enstitüsü Köln’den bir etkinlik daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 11:45

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Köln, kültürlerarası bağı güçlendirme amaçlı yaptığı etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Enstitü, Bayer Kültür, KRV Kültür ve Bilim Bakanlığı ve KRV Sanat Vakfı iş birliğiyle bir konser düzenledi.

Haberin Devamı

KONSERE Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Leverkusen Belediye Başkanı Bernhard Marewski, KRV Kültür Sekreterliği Başkanı Dr. Christian Esch, bölgenin kültür, sanat, bilim, siyaset ve eğitim alanından çok sayıda Türk ve Alman sanatsever iştirak etti. Leverkusen’deki Forum salonunda gerçekleşen konserde, İstanbul’dan Mehmet Yeşilçay’ın yönetimindeki Pera Emsemble ve Werner Ehrhardt yönetimindeki L’art del mondo sanat grubu sahne aldı. Selin Yücesoy ile Alman sanatçı Benjamin Bruns katılımcılara Türk ve Avrupa müziğinden ziyafet sundular. Konserde, F. Rückert, J.W. Goethe, R.M. Rilke, Mohammad Iqbal gibi yazarların şiirlerinden esinlenerek yeni düzenlemeler ve besteler yer aldı. G. Mahler ve F. Schubert’in eserleri ile geleneksel Türk müziğinin eserleri de birleştirilerek sahnelendi. Eserlerde aşk, özlem, acı ve ayrılık temaları müzikle buluşarak farklı kültürler arasında müziksel bir bağ kuruldu. Konserle ilgili Hürriyet’e konuşan YEE Köln sorumlusu Dr. Yılmaz Bulut, enstitü olarak saygın paydaşlar ile birlikte Doğu ve Batı arasında bağ kuran etkinlik çeşitlerini artıracaklarını ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü Köln’den bir etkinlik daha
ADINI İSTANBUL’DAN ALDI
Pera Ensemble, 2005 yılında Mehmet Cemal Yeşilçay ve İhsan Özer tarafından kurulmuş olup, adını yaklaşık 2000 yıldır kültürlerin ve dinlerin kaynaştığı bir İstanbul semtinden almıştır. Ensemble, Schleswig-Holstein Müzik Festivali, Innsbrucker Festwochen der Alten Musik, Rheingau Müzik Festivali ve Schwetzinger Festspiele gibi tanınmış festivallerde sahne aldı. Berlin, Köln ve Münih filarmonilerinde, Dortmund Konser Evi’nde, IKSV İstanbul Festivali, CRR İstanbul gibi birçok önemli salonda performans sergilemiş ve 2016’da Brezilya’da konser turnesi düzenlemiştir. PERA ve l’arte del mondo, ‘Carneval Oriental’ ve Mozart’ın ‘Saray’dan Kız Kaçırma’ eserlerinde başarılı bir şekilde iş birliği yaptı.
Yunus Emre Enstitüsü Köln’den bir etkinlik daha


 

 

BAKMADAN GEÇME!