Yunus Emre Camii tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Yunus Emre Camii tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 16:50

Milli Görüş Frankfurt Teşkilatı’nın Frankfurt Griesheim semtinde yapmayı planladığı Yunus Emre Camii, semt halkına tanıtıldı.

Haberin Devamı

Toplantıya Griesheim Muhtarı Manfred Lipp, İmar Dairesi'nden Rainer Kling, İslam Birliği Milli Görüş (İGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, Hessen teşkilatı Başkanı Bilal Kaçmaz, Yunus Emre Cami Derneği Başkan Yardımcısı Muhammed Çağlayan, ile projenin mimarı Shakil Ahmad katıldılar.

150 Milli Görüş üyesinin sahiplendiği, 2 bin 700 metrekare kullanım alanına sahip Yunus Emre Camii’nde bin 800 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Eichenstrasse 55 adresindeki proje 3 milyon 500 Euro'ya mal olacak.

Halk gününe katılan bazı Almanlar, "Semtimizde sekiz cami var. Böylesine büyük camiye geliş gidişler, huzurumuzu bozar. Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın takip ettiği bir cemiyeti semtimizde istemiyoruz. Kiliselerimiz geri plana itiliyor. Semtte paralel toplum oluşturuluyor“ diye itiraz ettiler.

Semt meclisinden Ulrich Kling ise, itirazlara "Müslüman Türklerin ibadethaneleri yapmamaları için engel bir durum yok. Kiliselerin sayısının azalmasına Türkler ne yapsın?“ diye cevap verdi.

12 yıldır arsa arıyoruz
Milli Görüş’ün Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın bizi izlendiğini ve hakkında dava açıldığını doğrulayan Genel Sekreter Üçüncü de,

"Ancak Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın izlemesi siyasi bir tercih. İzlemeyi hakedecek hiçbir faaliyetimiz yok. Frankfurt’ta 12 yıldan beri uygun arsa arıyoruz. Bulduğumuz arsalara inşaat izni çeşitli nedenler belirtilerek verilmedi. Griesheim’de olması bizim tercihimiz değil. Belediyeler nerede camiler olur konusunu derinden düşünmeli. Minare konusuna teşkilatımız karar verecek. Biz semt sakinlerinin de yararlanabileceği, semti daha değerli hale getirecek bir proje oluşturduk. Her cami projesi öncesinde örneğin Walldorf’ta, Viernheim’de benzer tartışmalar olmuştu. Biz korkuları, şüpheleri ortadan kaldırmak için daha fazla çalışmalıyız“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!