'Yumruk' protestosunda otobüs yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Yumruk protestosunda otobüs yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 08:50

İstanbul Gaziosmanpaşa'da kapatılan DTP'nin eski lideri Ahmet Türk’ün Samsun'da saldırıya uğramasını protesto eden bir grup, içerisinde 6 kişinin bulunduğu İETT otomobüsünü molotofkokteylli atarak yaktı. Otobüs şoförünün zamanında kapıları açması ile yolcular yanmaktan kurtuldu.

Haberin Devamı



Ahmet Türk’ün Samsun’da saldırıya uğraması, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde protesto edildi. Ellerinde, “Her Kürt Ahmet Türk”, “O yumruk hepimize” ve “Yumruğun hesabı sorulacak” yazılı dövizler taşıyan grup, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

OTOBÜSE SALDIRDILAR
Basın açıklamasının ardından grup dağılırken, aralarından yüzleri maskeli yaklaşık 15 kişi eyleme devam etti. İETT otobüsünün geldiğini gören saldırganlar, molotofkokteylleri yakarak otobüse attı. İçerisinde 6 kişinin bulunduğu otobüsü bir anda alev aldı. Çevik kuvvetin gaz bombası atmasıyla grup dağılırken, şoför kapıları açarak yolcuları tahliye etti. Soför ardından yangın söndürme tüpü ile yangını söndürdü. Otobüs garaja çekilirken, polis ile göstericiler arasındaki çatışma ara sokaklarda devam etti.

Haberin Devamı

SERAP DA MOLOTOF ATILAN OTOBÜSTE YANMIŞTI

Lise son sınıf öğrencisi Serap Eser de, 8 Kasım 2009’da, dershaneden dönerken, Küçükçekmece'de belediye otobüsüne atılan molotof kokteylli ile yanmış ve ağır yaralanmıştı. Yaklaşık bir ay Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi yoğun bakım servisinde tedavisi gören Serap Eser kurtarılamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!