Yüksel start verdi

Güncelleme Tarihi:

Yüksel start verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 14:40

BELÇİKA'da Flaman Bölgesi Hıristiyan Demokratlar (CD&V) Partisi Milletvekili Veli Yüksel, 14 Ekim'de yapılacak seçim için Gent Belediyesi listebaşı adayı olarak seçim startını verdi.

Haberin Devamı

Gent kentinde Türklerin yaşadığı bölgeyi gezen Belediye Başkan adayı Veli Yüksel, ilgi gördü.

Yüksel, Gent’in Belçika’nın 3’üncü büyük kentinde başkan adayı gösterilmesinin partisinin kendisi ve Türk toplumuna güvenini gösterdiğini anlatırken, "Partim bütün toplumları ve bütün insanları kucaklamaktadır, Belçika’da 13 Büyükşehir’den birine adayım. Bu aynı zamanda Avrupa için de bir ilktir, Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika içinde bir ilktir Türk kökenli birinin Büyükşehir belediye başkanlığına aday olması. Önümüzdeki dönemde çok önemli bir süreç var, biz bu süreçte Türk toplumunu ve diğer ülke vatandaşlarını kucaklayacağız. Bu gelişme benim ve Türk toplumu adına önemli bir gelişmedir."

30 bin göçmen kökenli var

Yüksel, Gent’te 30 bine yakın yabancı kökenli seçmen olduğunu bunun büyük bir bölümünü Türk toplumunun oluşturduğunu hatırlatıp şöyle dedi:

"Bu insanların Gent belediyesinden eşit şekilde hizmet alması gerekiyor, bu konuda bizim bir takım kaygılarımız var. Gent şehrinde yaşayan Türk toplumu da eşit şekilde hizmete laik ve hizmet almak zorunda, biz bunun teminatını veriyoruz. Önümüzdeki altı yıl içinde Gent’tin bütün mahallelerine, semtlerine eşit şekilde hizmet götüreceğiz. Özellikle Türk’lerin, yabancıların yaşadığı bölgedeki sorunların üzerine gideceğiz, Konut sorunun üzerine gideceğiz, güvenlik sorunun üzerine gideceğiz. Bizim için herkes eşit ve biz herkesi kucaklıyoruz, Gent’teki bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!