Yukarıbaş yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

Yukarıbaş yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 22:51

MERKEZİ Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği sekizinci olağan kongresini Herne Çağdaş Düğün Salonunda yaptı. Başkan Erol Yukarıbaş yeniden başkanlığı seçildi.

Haberin Devamı

Katılımın yoğun olduğu toplantıya, derneğin kurucu başkanı Aydın Çimen, eski başkanlarından Hikmet Ulupınar, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Basın Müşaviri Dursun Döngel, Gladbeck Meclis Üyesi Mehmet Metin, Türk- Alman Yardımseverler Derneği Başkanı Necmiye Öztürk, Gladbeck DİTİB Türkiye Camii eski Dernek Başkanı Nadir Kahraman ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

İstikal Marşı’nın okunması ve şehitler için saygı duruşunun ardından, divan heyeti oluşturuldu. Eski başkan Erol Yukarıbaş’tan başka aday çıkmayınca, tüzük gereği açık oylama yapıldı. Oylama sonucunda Yukarıbaş tekrar başkan seçildi. Yukarıbaş yaptığı teşekkür konuşmasında göçün 50. yılında Almanya’nın değişik şehirlerinde başlatılan teşkilatlanma ve şube açma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceklerini Zonguldaklıların sorunlarına çözüm bulmak yanında Almanya ve Zonguldak arasında köprü görevini en iyi şekilde sürdüreceklerini söyledi.

Yönetim kurulu Kasım Cin, Hayriye Kökçam, Yusuf Karail, İsmet Karaöz, Baki Örenbaş, Kenan Oruç, Turgay Tahtabaş ve Sedat Kutucu'dan oluşurken denetleme kuruluna Aydın Çimen, Kemal Ulupınar, Sadettin Kuloğlu, Metiner Çeribaş ve Gürdal Mutlu seçildi.

Haberin Devamı

Genel kurul toplantısı sonunda üyeler Zonguldaklılar Derneği Folklor ekibinin yöresel gösterisini izleyerek birlikte eğlenme fırsatı buldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!