YTL şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

YTL şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 10:39

Türkiye'de 41 milyon TL (20 Euro) değerindeki tapuya ortak olan Hüseyin Yavuz'un başı, sosyal dairede çalışan memurun TL ile YTL'yi karıştırması sonucu derde girdi. Alman Daire "Sizin Türkiye'de yüzbinlerce Euronuz var. Bu durumda size sosyal yardım ödeyemeyiz" diye mektup gönderdi. Olaya itiraz eden Yavuz ise şimdi kirayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Almanya'ın Mainz kentinde yaşayan ve sağlık nedeniyle altı yıldır çalışamadığı için sosyal daire tarafından giderleri karşılanan Hüseyin Yavuz'a verilen yardımlar, Türkiye'de sahip olduğu bir tapunun değerinin yanlış hesaplanması üzerine kesildi. İşsiz kaldığında ilgili daireye başvuruda bulunduğunu, sahip olduğu mal varlığı hakkında yöneltilen soruları doğru bir şekilde cevaplandırdığını belirten Yavuz, "Türkiye'de sahip olduğum ve ortak olarak adımın geçtiği tapuyu da altı yıl önce ilgili daireye teslim etmiştim. Aradan geçen altı yıl sonra, sosyal daire bana bu tapu nedeniyle verdikleri yardımları kestiklerini belirten bir mektup gönderdi. Benim 800 bin Euro değerinde mal varlığım olduğum iddia ediliyor. Bu kadar malım mülküm olsa buralarda işim ne" dedi.

TL'yi YTL sanmışlar

Hüseyin Yavuz'un davasına bakan avukat Kubilay Şenol, tapu değerinin 41 milyon TL yani ortalama 20 Euro olduğuna dikkat çekerek "Burada yer alan TL'yi, YTL olarak algılamışlar. Hata buradan kaynaklanıyor. Derhal itiraz ettik" dedi. Avukat Şenol, sosyal dairenin gönderdiği mektuba işaret ederek, "Yıllarca bekleyip şimdi hesaplamışlar. Türk lirasından altı sıfırın atıldığından haberleri yok. Gönderilen mektupta, 'Tapu değeri 41 milyon TL olarak gösteriliyor. Sosyal Daire'de işlemi yapan kişi, bunun 19 milyon 772 bin 250 Euro yaptığını, Hüseyin Yavuz'un payının hesaplandığında ise kendisine 804 bin 71 Euro düştüğü kanaatine varmış. Sonuç olarak yardımı kestiklerini yazılı olarak bildirmişler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!