Yoksulluğun faturası çocuğa çıkmasın

Güncelleme Tarihi:

Yoksulluğun faturası çocuğa çıkmasın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 15:17

Hollanda’da Sosyalist Parti (SP), ülkede giderek büyüyen yoksulluk sorununa dikkati çekebilmek için sanal ortamda imza kampanyası başlattı. SP milletvekili Karabulut ise ülkede yaşayan 151 bin milyonerin yüzde 1 ekstra vergi ödemesini önerdi.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da Sosyal Kültürel Planlama Bürosu ile Devlet İstatistik Bürosu’nun ortaklaşa yaptığı araştırmada, ülkede yoksulluğun arttığı belirlendi. ‘Yoksulluk 2012’ adlı araştırma raporunda, Türklerin de aralarında bulunduğu batılı olmayan ailelerin, sosyal ödenekli ve tek velili aileler ile yalnız yaşayanların yoksulluk riski en yüksek grupları oluşturdukları belirtildi.

DAHA DA ARTACAK
2011 yılında birçok insanın ev kirasını ödeyemediği ya da zorlandığı, evini yeterince ısıtamadığı belirtilen raporda, bu grup ailelerin sayısının 2012’de daha da arttığına işaret edildi. 2011 yılında yoksul sayısının 180 bin kişilik artışla 1 milyon 100 bine yükseldiği bunun da nüfusun yüzde 7.1’i oluşturduğu belirtilen raporda, uzun süreli yoksul sayısının da arttığı kaydedildi. Kısıtlamaların devam etmesi halinde yoksulluğun daha da artacağına dikkati çeken araştırmacılar, tek kişi işletmelerindeki yoksulluğun da tırmandığını bildirdiler.

ZENGİNE EKSTRA VERGİ
Sosyalist Parti ise yoksulluk konusunda ‘Yoksulluğa karşı eylem: Fatura çocuklara çıkarılmasın’ sanal imza kampanyası başlattı.

SP lideri Emile Roemer ile milletvekili Sadet Karabulut’un ortaklaşa hazırladığı, “Hiçbir çocuğun yoksulluk içinde büyümediği bir Hollanda’ya doğru” başlıklı manifestoda, Hollanda’da 367 bin çocuğun yoksulluk içinde büyüğüdü belirtildi. Hollanda’da 151 bin milyonerin yüzde 1 ekstra vergi ödemesini öneren Saadet Karabulut, bu şekilde 4 milyar Euro gelir sağlanacağını ve düşük gelirli insanları olumsuz etkileyen kısıtlamaların iptal edilmesini sağlayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!