Yoğun bakımda sınırlar zorlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yoğun bakımda sınırlar zorlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2020 10:20

Almanya’da alınan sıkı önlemler de koronavirüsün yayılmasını engellemeye yetmedi. Robert Koch Enstitüsü verilerine göre Almanya’da son 24 saatte 18 bin 487 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, toplam vaka sayısı 705 bin 687’e yükseldi, bugüne kadar 454 bin 800 kişi iyileşti. Son 1 günde 261 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı sayısı ise 11 bin 767’ye çıktı.

Haberin Devamı

239 bin 120 aktif hastanın bulunduğu ülkede, yoğun bakım ünitelerindeki yoğunluk ise giderek artıyor. Açıklanan rakamlara göre 3 bin 35 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor. Almanya’da hızla yayılan salgına rağmen okullarda ders yapılmaya ve yuvalarda bakım hizmeti sunulmaya devam ediliyor. Ancak her geçen gün karantinaya alınan öğrenci ve öğretmen sayısı da artıyor. Eylül sonunda karantinada tutulan öğrenci sayısı 50 bin iken bu rakam şimdilerde 300 bine yükseldi. 30 bin öğretmenin de karantinada tutulması nedeniyle bazı okullarda dersler kısmen yapılıyor.
Almanya Öğretmenler Birliği Başkanı Heinz Peter Meidinger, okullarda korona salgınıyla mücadele amacıyla alınan önlemlerin yetersiz kaldığını söyledi. Okullarda sürekli vaka sayısının arttığına işaret eden Meidinger “Umarım alınacak yeni ek önlemlerle okulların tamamen kapanması engellenir. Ama bunun için ciddi önlemler gerekiyor” dedi. Meidinger, alınacak önlemler arasında ders esnasında sosyal mesafe kuralı ve maske takmanın zorunlu olmasını savundu.

BAKMADAN GEÇME!