Yine bir esrarengiz E-mail

Güncelleme Tarihi:

Yine bir esrarengiz  E-mail
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 12:39

Sahte evliliğe teşvikten yargılanan Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili Bülent Çiftlik'in davasında kendisini suçlayan eski kız arkadaşı Nicole D.'nin imzasıyla şahitlerden Constance K.'ye gönderilen bir E-mail çıktı. Nicole D. E-mail'i kendisinin yazmadığını söyledi.

Haberin Devamı

ESKİ kız arkadaşı Nicole D. ve döner restoranı sahibi Kenan T. arasındaki savcılığın sahte olduğunu iddia edilen evliliğe aracılık yaptığı iddiasıyla yargılanan Hamburg Eyalet Parlamentosu Miletvekili Bülent Çiftlik'in (SPD) davasına St. Georg Yerel Mahkemesi'nde devam edildi.
Hakim Lutz Wegerich duruşmanın başında geçen hafta şahit olarak dinlenmek üzere davet edilen Constance K.'nin kendisine “Nicole” imzasıyla gönderilen bir E-mail'i okudu. Nicole D.'nin Bülent Çiftlik'e karşı tuzak kurduğunu ifadelerinin yer aldığı E-mail'i okuduktan sonra Wegerich, sanık Nicole D.'ye “Bu Email'i siz mi yazdınız” dedi. Nicole D., ”E-maili ben yazmadım. Emailin gönderildiği adreste benim Email adresim değil” dedi.

Bilgisayarında dosyalar buldu

Nicole D. kendisinin evindeki eski bilgisayarında çalışırken kendisinin yazmadığı ve 10 ve 14 Haziran tarihlerinde, sabah saatlerinde bilgisayara yüklenmiş, “Düşünceler” ve “Hallo Constance” başlıklı iki dosya bulduğunu ve derhal avukatı üzerinden savcılığı haberdar ettiğini söyledi. Bunun üzerine polisin gelerek evinden bilgisayarı incelemek üzere aldığını kaydetti. Nicole D., iki dosyanın bilgisayara yüklendiği saatlerde işyerinde olduğunu işyerinin güvenlik kamerasından tespit edilen görüntülerle belgeledi. Nicole D.'nin bilgisayara iki dosyanın kim tarafından ve nasıl yüklendiği açıkta kaldı. Çiftlik'in avukatları Nicole D.'nin söz konusu dosyalar bilgisayara yüklenirken işyerinde olmasının olayla ilgisi olmadığı anlamına gelemeyeceğini onun yönlendirdiği bir kişinin bunu yapmış olabileceğini açıkladılar.

Çiftlik'in ifadesi doğru

Duruşmada dinlenen şahit, mimar Constance K. ve avukat Hartmut Möller büyük ölçüde daha önce Çiftlik'in verdiği ifadeyi doğruladılar. Constance K., Nicole D. ile Bülent Çiftlik seçim kampanyasında çalıştığını ve kendisinin Kenan T. ile ciddi evlilik yaptığını düşündüğünü bunun böyle olmadığını gazetelerden öğrendiğini söyledi. Nicole D.'nin “Constance'yi sadece iki kez gördük” şeklindeki açıklaması üzerine Çiftlik'in avukatı “Sizi Stuttgart'a uçmak üzere havaalanına kim götürdü?” şeklinde soruya, “Unuttum evet bir kere de beni Constance havaalanına götürdü” diye cevap verdi. Constance K., Nicole D.'nin avukatının Çiftlik ile arkadaşlığının ne derece olduğu konusundaki sorularını özel yaşama girdiği için cevaplamak istemediğini söyledi. Diğer şahit avukat Hartmut Möller, Nicole D.'nin evlilik anlaşması için bürosuna geldiğinde yanında Bülent Çiftlik'in olmadığını söyledi. Dava 28 Haziran'a ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!