Yılın kadını TUĞÇE ALBAYRAK

Güncelleme Tarihi:

Yılın kadını TUĞÇE ALBAYRAK
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 09:57

Almanya’da iki genç kızı kurtarırken hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak, Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği tarafından yılın kadını seçildi. Tuğçe’nin ödülünü erkek kardeşi Doğuş Albayrak ve teyzesi Yasemin Capri aldı.

Haberin Devamı

Almanya’da gittiği restoranda çığlıklarını duyduğu iki kızı saldırganların elinden kurtarırken şiddet mağduru olarak yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak, Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği (BETAK) tarafından yılın kadını seçildi.

Yılın kadını TUĞÇE ALBAYRAK


Berlin Türk Evi’nde düzenlenen törende Tuğçe’nin ödülünü kardeşi Doğuş Albayrak’a, Berlin Başbakan Yardımcısı ve Çalışma, Uyum ve Kadınlardan Sorumlu Senatör Dilek Kolat verdi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Ödülü teyzesi Yasemin Çapri ile alan Doğuş Albayrak, törende duygulu anlar yaşadı. Kısa bir konuşma yapan Doğuş Albayrak “Bu ödülü kendim ve ailem adına onurla alıyorum. Şiddetsiz bir yaşam diliyorum” dedi.

Yılın kadını TUĞÇE ALBAYRAK


Ödülün Tuğçe Albarak’a verileceği anons edildiği sırada salonda bulunan bir çok davetli göz yaşlarını tutamadı. Törenin açılış konuşmasını yapan BETAK Onursal Başkanı Brigit Şen ise kadına şiddet ve cinsel ayrımcılık sürdüğü sürece 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlamaya devam edeceklerini söyledi.

YÜZÜNÜ ÇEVİRMEDİ

Şen “Tuğçe bize insanca yaşamanın önemini gösterdi. Hepimize örnek oldu. Şiddete tanık olunca bakışını başka yöne çevirmedi. Yol gösterdi. Onu hep hatırlayacağız. Kalbimizde taşıyacağız” dedi. Törene Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun eşi Gamze Karslıoğlu ve Berlin Başkonsolosu Başar Şen de katıldı. BETAK Başkanı Aysel Ayan kadına yönelik şiddeti kınarken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde şiddete kurban giden kadınlar için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Tuğçe Albayrak’ın ölümüne neden olan saldırgan Sırp genci Sanel M. ise 20 Nisan’da hakim karşısına çıkacak.

Yılın kadını TUĞÇE ALBAYRAK

Etkinlikte şiddete kurban giden kadınlar için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!