Yıldırım profesör oldu

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım profesör oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 16:45

FRANSA’nın Limoges kentinde Ekonomi Bilimler ve Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak ders veren Doç. Dr. Gülşen Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Fransa’nın ünlü hukukçularından oluşan jüri karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Yıldırım, aile ve özel hayat hukuku dalında habilitasyon sınavını en yüksek puanla geçerek ‘Profesörlük’ unvanı almaya hak kazandı. Aile ve özel hayat hukuk dalında 3 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunan Yıldırım’ı alanında çok başarılı bulan jüri üyeleri hukuk dalında en yüksek unvanı verdiler.

2012 yılında çalıştığı Limoges Üniversitesi’nde kadro alacak olan Yıldırım hukuk dalında profesör olarak görevini m sürdürecek. Habilitasyon, Avrupa ülkelerinde en yüksek seviyeli akademik sınavdır. Bir bilim dalında, doktora derecesinden sonra, habilitasyon bir daha bilimsel bir eser verilerek kazanılır. Profesörlüğe atanmak için habilitasyon şarttır. Fransa’da ün yapmış hukukçularının bulunduğu jüride şu isimler var. Paris II üniversitesinden Prof. Dr. Gerard Champenois, YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) Başkanı ve Toulouse I Üniversitesi dekanı Prof. Dr. Bernard Beignier, Nantes Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Raymond Le Guidec ile Toulouse Üniversitesinden Prof. Dr Marc Nicod, Limoges üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Bernard Vareille ve Prof. Dr. Marcel Bayle.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!