Yıldıray: Avrupa misyonum bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Yıldıray: Avrupa misyonum bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2008 20:50

Almanya'nın Sttutgart takımında forma giyen milli futbolcu Yıldıray Baştürk, her transfer döneminde kendisine Türkiye'den transfer teklifleri geldiğini belirterek, "Ancak Avrupa'daki misyonum henüz bitmedi" dedi.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu’nun aylık resmi yayın organı 'TamSaha'da röportajı yayınlanan Yıldıray Baştürk, Bundesliga’ya çıktığı 18 yaşından bu yana, her yaz ve kış transfer döneminde gündemde olduğunu belirterek, 'Sadece gazetelerin yazdıklarıyla değil, gerçekten teklifler de alıyorum. Her zaman, bir gün Türkiye’ye geleceğimi söylüyorum. 29 yaşımdayım ve önümde 5-6 sezonum daha var. Birkaç sene sonra Türkiye’ye gelebilirim' dedi.

Yıldıray, Türkiye’de bir olumsuzluk görmediğini, ancak şu an Türkiye’yi Avrupa’da temsil ettiğini kaydederek, 'Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de oynayan her futbolcunun Avrupa’ya gitmek gibi bir hayali var. Ben de oradayım zaten. Niye tutup da Türkiye’ye geleyim? Oradaki misyonumun henüz bitmediğini düşünüyorum' şeklinde açıklamada bulundu.

'ARTIK STARLAR DA TÜRKİYE LİGİ’NE GELEBİLİYOR'

Yıldıray, Turkcell Süper Lig’in, Avrupa’nın 5 büyük liginin arkasından geldiğini, üstelik Türkiye’de her geçen gün gelişen ve seviyesini yükselten bir ligle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Bu sezon Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında gösterdiği başarının da Türk futbolu açısından önemli bir avantaj olduğunu dile getiren Yıldıray, 'Artık çok büyük starlar da Türkiye Ligi’ne gelebiliyor. Roberto Carlos bunun en önemli örneği. Belki, ’Yaşlı olduğu için Türkiye’ye geldi’ denebilir, ama bence başka bir lige de gidebilirdi. Hatta Real Madrid’de rahatlıkla 2 sezon daha oynayabilirdi, ama Türkiye’yi tercih etti. Bu tip starların Türkiye’ye gelmesi ligin kalitesini de artırıyor. Bundan 5-6 sene önce hiç kimse Roberto Carlos’un Türkiye’ye gelebileceğini düşünemezdi' ifadesini kullandı.

Almanya’da olmasına rağmen Türkiye Ligi’ni yakından izlediğini anlatan Yıldıray, milli takımda oynayan çok sayıda yetenekli oyuncu bulunduğunu, Türk sporcu olarak Arda’yı çok beğendiğini, Alex ve Roberto Carlos’un kalitesinin de tartışılamayacağını dile getirdi.

'HAYALİM OLAN TÜRK MİLLİ TAKIMI’NI SEÇTİM'

Yıldıray, bazı Türk oyuncuların Alman Milli Takımı’nı tercih etmeleri konusunda, 'Herhalde ’Almanya Milli Takımı’nda oynarsam benim için daha avantajlı olur’ diye düşünüyorlar. Ben, hayalim olan Türk Milli Takımı’nı seçtim' dedi.

Milli takım tercihinin, herkesin kendi kararı olduğunu dile getiren Yıldıray Baştürk, şunları kaydetti:

'Mesela bu durumdaki oyunculardan Serdar Taşçı benim takım arkadaşım. Tabii, benim başkalarının kararları için konuşmam doğru olmaz. Sonuçta ben hayalim olan Türk Milli Takımı’nı seçtim. O dönemde Almanlar bana da teklifte bulunmuştu ama 16 yaşımdan itibaren Türk Milli Takımı’nda oynamaya karar vermiştim.'

'AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA ALMANYA FAVORİ'

2006 Dünya Kupası’nda en iyi futbol oynayan takımın Almanya olduğunu savunann Yıldıray, bu yıl düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nın en büyük favorisinin de Almanya olduğunu iddia etti.

Yıldıray, Almanların en büyük özelliğini, 'Takım olabilmeleri' diye ifade ederken, 'Bir ara bunu kaybettiler. Şimdi Ballack, Schneider, Klose gibi çok kaliteli ve yetenekli oyuncuları var. Bu yetenekli oyuncularla takım ruhunu da yakalayınca eski günlerine döndüler. Bence 2006 Dünya Kupası’nın en iyi futbol oynayan takımı onlardı. Avrupa Şampiyonası’nın da en büyük favorilerinden biri yine Alman Milli Takımı' dedi.

Hollanda ve Portekiz’in de favoriler arasında olduğunu anlatan Yıldıray, bu konudaki görüşlerini 'Çok iyi oyunculara sahipler ama tabii turnuva takımı olmayı başarmak da önemli. Orada sürprizler yaşanabiliyor. Bizim de iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Turnuva öncesinde geçireceğimiz hazırlık dönemi çok önemli. O süreci iyi değerlendirirsek, fiziksel ve mental olarak iyi hazırlanabilirsek, çok başarılı olabileceğimize inanıyorum' diye açıkladı.

'YUNANİSTAN GİBİ KAPANABİLEN BİR TAKIM DEÐİLİZ'

Yunanistan’ın 2004 Avrupa Şampiyonası’nda kupayı kazanmasını çok büyük sürpriz olarak değerlendiren Yıldıray, 'Biz de belki sürpriz oluruz ama daha önce elde ettiğimiz bir dünya üçüncülüğümüz var ve oynadığımız futbol çok farklı. Biz, Yunanistan gibi kapanabilen bir takım değiliz, kora kor bir futbol anlayışımız var. Kendi oyunumuzu oynayarak Avrupa Şampiyonu olmak istiyoruz' dedi.

Yıldıray, 2002 Dünya Kupası’ndaki başarının arkasında, hazırlık sürecini mükemmel geçirmelerinin yattığını, Avrupa Şampiyonası öncesindeki bir aylık süreçte çok iyi hazırlanabilmeleri halinde de başarı şanslarının artacağını kaydederken, Fatih Terim’in bu konudaki ustalığını herkes bildiğini ve elemelerin başındaki havayı yeniden yakalamamaları için hiçbir neden göremediğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!