Yılbaşı hazırlıkları son sürat

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı hazırlıkları son sürat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 22:26

Almanya ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde yılbaşı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Haberin Devamı

Berlin’deki tarihi Brandenburg Kapısı’ndan Zafer Anıtı’na (Siegessaeule) kadar uzanan yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki '17. Juni' caddesi üzerinde, yılbaşı partisi için dev sahneyle çeşitli içecek ve yiyeceklerin satılacağı çadırlar kuruldu.

Dev bir dönme dolabın da yer aldığı alanda, sahneden uzak kalan katılımcılar için de dev ekranlar yer alıyor. Kutlamaların yapılacağı ve kentin merkezinde bulunan '17 Juni' caddesine çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Alman halkı da Noel’den sonra yılbaşı hazırlıkları için alış veriş merkezlerini doldurdu. Kentte bulunan alış veriş merkezleri ışıklarla ve Noel ağaçlarıyla süslenerek hoş görüntüler oluşturuldu.

'Kürfürstendamm' caddesi üzerinde bulunan 'Breitscheidplatz' ve 'Potsdamer Platz' gibi meydanlarda Noel pazarları kuruldu.

'Potsdamer Platz' yakınlarında bulunan 'Sony Center'de Lego taşlarından yapılmış bir Noel ağacı ve Noel baba yer alırken, ana tren garına da üzerinde binlerce kristalin asılı olduğu dev bir Noel ağacı konuldu.

Berlin’de açık havada düzenlenecek yılbaşı eğlencesine, tehlike yarattığı gerekçesiyle vatandaşlardan havai fişek getirmemeleri istendi.

Berlin polisi de açık hava eğlencesine vatandaşların erken saatlerde gelmeleri çağrısında bulunarak, akşam saat 21.00’den sonra eğlence alanına girmenin zorlaşabileceğine dikkati çekti.

Açık hava eğlencesine geçen yıl yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığı, bu sayının bu kez daha da artmasının beklendiği bildirildi.

Brandenburger Tor önünde kurulacak sahnede, aralarında Bahar Kızıl adlı Türk kızının da bulunduğu Monrose grubuyla Befour, Michael Mind, Marquess, Hot Banditoz, Die Firma, Lexington Bridge, Groove Coverage, Lemon Ice, Lutricia McNeal, Room 2012, Rapsoul ve Empty Trash adlı şarkıcı ve müzik grupları konserler verecek.

Organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Alman özel televizyon kanalı RTL-II de hava fişek gösterisini canlı olarak yayınlayacak.


Havai fişeklere dikkat

Bugün satışa çıkacak havai fişek ve benzer patlayıcılarla ilgili polis uyarıda bulundu. Almanya'nın Fransa'ya sınır kenti Kehl polis merkezinde perşembe günü Alman ve Fransız polisi ortak basın toplantısı yaptı.

Toplantıda Fransa'da artan şiddet eylemlerini önlemek ve meydana gelen kazaların önüne geçilmesi için hükümetlerin yeni yasa çıkarttığı belirtilerek, Fransa'nın Strasbourg ve Alsas bölgesinde her yılbaşı artan şiddet, yangın ve araba yakma eylemlerinin önüne geçilmesi için havai fişek satışlarının sınırlı olarak sadece yılbaşı günü 31 Aralık tarihinde piyasada satılacağı açıklandı.

Fransız polis yetkilisi Pascal Lalle, Alsas bölgesinde sıkı kontrol yapılacağını, havai fişek ve benzer patlıyıcıların sadece 31 Aralık'ta satışa çıkarılacağını bildirdi. Polis Lalle, "Yılbaşından itibaren Fransızlar'ın veya Almanlar'ın Almanyada cuma günü piyasaya çıkacak havai fişek ve patlıyıcıları Fransa'ya getirmesi yasaklandı.

Bundan sonra kimse yurtdışından Fransa'ya havai fişek getiremeyecek. Havai fişek girişini engellemek için gümrük polisi sınır kapılarında kontrolleri arttırıyor. Yeni yasaya uymayanlar para ve bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak" dedi. Fransa'da havai fişek, maytap ve patlayıcıların sadece 31 Aralık gtarihinde saat 20.00-1.00 arası kullanımına izin verildiği belirtildi. Alman polis yetkilisi de Almanya'da 31 Aralık-1 Ocak tarihine kadar müsaade verildiğini kaydetti.

Havai fişeklerle ilgili tüketicileri uyaran polis yetkilileri, havai fişeklerde kontrol mühürleri olan PTB, BAM kalite kontrollerine dikkat edilmesini, yabancı ülkelerden gelen patlayıcılara rağbet gösterilmemesini istedi. Patlıyıcıların kamu binaları, okul, belediye, hastane, huzurevi, ibadet yerleri ve etrafında kullanımının yasak olduğu özellikle vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!