Yeşiller Partisi'nden nükleer karşıtı kampanya

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller Partisinden nükleer karşıtı kampanya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 10:54

Yeşiller Partisi, 24 Eylülde teklif süreci sona erecek olan nükleer santral ihalesini protesto etmek amacıyla, "Nükleer İhaleyi Durdurun" kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Yeşiller Partisi Eş Başkanı ?mit Şahin, Taksim'deki Yeşil Ev'de düzenlediği basın toplantısında, Yeşiller Partisi olarak 22 gün sürecek yeni bir kampanya başlattıklarını, 24 Eylülde teklif süreci sona erecek olan nükleer santral ihalesine kadar uyumayacaklarını ve sürekli eylemde olacaklarını söyledi.

Şahin, ihale sonu?lanırsa, Türkiye'nin, sonu hi? de iyi bitmeyecek bir kirli nükleer maceraya sürüklenmiş olacağını iddia etti.
Türkiye'nin sürüklendiği nükleer tehdide ilişkin sürekli eylem yapacaklarını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi nükleer karanlığa sürükleyen AKP hükümeti ve gözlerini bürüyen kar hırsıyla ihale kapısında bekleyen şirketler, meydanın boş olmadığını zaten biliyorlar. Sadece Yeşiller değil, bütün nükleer karşıtları, Türkiye'nin bu tehlikeli yoldan geri dönmesi amacıyla kamuoyunu ve hükümeti uyarmak i?in 24 Eylüle kadar seslerini giderek daha fazla yükseltecekler.

Biz de Türkiye'nin bundan önce defalarca nükleer maceraya sürüklenmesini önlemiş nükleer karşıtı hareketin bir par?ası olan Yeşiller olarak, nükleerci hükümete ve nükleerci şirketlere cevabımızı uyumayarak, nükleere karşı sürekli eylemde olduğumuzu göstererek veriyoruz."

?mit Şahin, kampanya merkezi olan Yeşil Ev'in 24 saat a?ık olacağını ve sürekli tutulacak eylem nöbetinin internetten canlı olarak yayınlanacağını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!