Yeşiller kurultayda bunu tartışacak

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller kurultayda bunu tartışacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 09:28

İslam’ın Almanya’nın bir parçası olduğu tartışmalarını eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff başlattı. Almanya’da Müslümanların ülkenin ayrılmaz parçası olduğuna itiraz eden artık yok. Yeşiller ise şimdi yeni bir tartışma başlatmak istiyor....

Haberin Devamı

Hafta sonu Halle kentinde yapılacak Yeşiller’in olağan kurultayına, Eşbaşkan Cem Özdemir ile Yeşiller Din İşleri Sözcüsü Volker Beck’in birlikte hazırladığı “Almanya’da İslam’ın temsilcisi kim olmalı?” önergesi sunulacak.

Özdemir ve Beck bir süre önce oluşan Müslüman Koordinasyon Konseyi’nin (KRM) Almanya’daki tüm Müslümanları temsil etmediğini önergelerinde yer verecekleri de öğrenildi.

Yeşiller, kongreye sunulacak önergeyle Almanya’nın tüm Müslümanları temsil edecek bir yapıya ihtiyacı olduğunu masaya yatırmayı hedefliyor.

DİYANET HATIRLATMASI

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Konseyi, Müslümanlar Merkez Konseyi ve İslam Kültür Merkezi Birliği’nin oluşturduğu KRM’nin Almanya’daki Müslümanları temsil etmediğini ve şimdiye kadar yaptıkları çalışmalarla kendi düşüncelerini ve politik beklentilerini hayata geçirmeye çalıştıkları da hazırlanan önergede yer aldığı belirtildi.

Hazırlanan önergede dört oluşum içinde en büyüğü olan DİTİB’in yönetiminin merkezi Ankara’da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olduğu da hatırlatılıyor. Önergede Almanya’daki liberal Müslümanların ve Alevilerin birlikte yer almamasının da KRM’nin temsil gücünü zayıflattığı da savunulduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!