Yeşiller hükümeti dava ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller hükümeti dava ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 10:59

Almanya’da Bavyera Eyalet Meclisi Yeşiller Grubu, eyalet hükümetini Bavyera Anayasa Mahkemesi’ne dava ediyor.

Haberin Devamı

Yeşiller’ın aşırı sağa karşı strateji sözcüsü Sepp Dürr ile kamu hukuku öğretim üyesi Dr. Sophie Charlotte Lenski, eyalet hükümetini meclis ve milletvekillerine aşırı sağ ile istihbarat teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi vermediği için anayasa mahkemesine şikayet edeceklerini açıkladı.

Yeşillerli politikacı Dürr, eyalet hükümetine aşırı sağ ve istihbarat teşkilatı hakkında cevaplandırması için şimdiye kadar yedi önerge verdiklerini, ancak bu önergelere ya hiç ya da tatmin edici cevap alamadıklarını söyledi. Bavyera hükümetini, meclisi ve milletvekillerinin yasal hakkını hiçe saymak ve çalışmalarını engellemekle suçlayan Dürr, böyle çalışamayacakları için anayasa mahkemesine başvurma kararı aldıklarını söyledi.

Bilgi vermek Anayasal gerek

Kamu hukuku uzmanı Dr. Sophie Charlotte Lenski, meclisin ve milletvekillerinin anayasaya göre bilgi edinme hakları bulunduğunu, hükümetin milletvekillerini bilgilendirmesinin anayasanın gereği olduğunu vurguladı. Sepp Dürr, istihbarat teşkilatının dosyaları yok ederken, içişleri bakanlığına önceden haber verip vermediğini bile bilmediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!