Yeşiller Eş Başkanı’na ölüm tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller Eş Başkanı’na ölüm tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2023 12:11

Almanya’da siyasilere yönelik ölüm tehditleri yeniden başladı. Geçen hafta Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı Bettina Jarasch’a yönelik ölüm tehdidinden sonra şimdi de Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang’a içinde mermi olan tehdit mektubu gönderildi.

Haberin Devamı

Ricarda Lang, aldığı tehdidi Bavyera’da yaptığı bir konuşmada kamuoyuyla paylaştı. Lang, “Geçen hafta perşembe günü seçim ofisime bir tehdit mektubu geldi. Bu tehdit mektubunda ölüm tehdidi vardı ve mektupta bir de kurşun vardı. Mektubun amacı beni ve çevremdeki insanları korkutmak” dedi. Lang’ın konuşması sırasında ölüm tehdidinin etkisi altında olduğu ve sesinin zaman zaman titrediği gözlendi. Duygulanan Lang, polise ve üst düzey politikacıların kişisel korunmasından sorumlu olan Federal Kriminal Dairesi’ne teşekkür etti. Lang ayrıca kendisi ya da Federal Meclis üyelerinin durumundan çok sahada çalışan gönüllülerin ve yerel siyasetçilerin durumundan endişe ettiğini kaydetti. Onların kendilerini korumasının daha zor olduğunu belirten Lang, demokrasinin temel taşını ve omurgasını gönüllülerin ve yerel siyasetçilerin oluşturduğunu söyledi. Lang, “Evet, bu bürüm çok kötü ve buna asla alışmamalıyız. Ancak kendimizi korumanın yolları var” dedi.

Haberin Devamı

MEKTUP İNCELEMEYE ALINDI
Lang’ın seçim bürosu Baden-Württemberg eyaletindeki Gmünd’de bulunuyor. Seçim ofisi görevlileri tehdit mektubunu alır almaz polise ihbarda bulundu. Mektuptaki izler incelemeye alındı. Stuttgart Eyalet Kriminal Dairesi’nin Ellwangen Savcılığı adına soruşturmayı yürüttüğü kaydedildi. Yeşiller Partisi’nden yapılan açıklamada, “Şimdi polisin bu konudaki soruşturmasını beklemek zorundayız” denildi.

BAKMADAN GEÇME!