Yeşil kart işkencesi

Güncelleme Tarihi:

Yeşil kart işkencesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 15:02

İŞADAMI Erkan Göçer’in İzmir plakalı aracıyla Almanya’ya gelmek istemesi, başına iş açtı. Alman sigorta şirketinin uluslararası taşıt sigortasına yeşil kart eklemeyi unutmasının ardından Yunanistan da, poliçeyi yeşil kart olmadan kabul etmediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bulgaristan ve Hırvatisyan da işadamına ayrı ayrı yeşil kart çıkarttırdı. Wiesbaden’de yeni açacağı restoran için ayran makinesi, bakırdan ayran kupası, sahan ve sini gibi malzeme getirmek için Türkiye’deki aracıyla yola çıkan Göçer, başından geçenleri şöyle anlattı:

YOLDA MAĞDUR OLMAYIN

“Malzemeleri kargoya vermek istemedim. İzmir’de kullandığım aracıma uluslararası taşıt sigortası yaptırıp yola çıktım. İpsala’ya vardığımda Yunan memur, bu poliçeyle ülkeye giremeyeceğimi söyledi. Çaresiz Kapıkule’ye gitti. Bulgaristan da yeni yeşil kart yaptırma şartıyla sınırdan geçirebileceğini söyledi. Hırvatıstan’da ise yeşil kartta ülke adının çizili olduğunu belirterek yeni yeşil kart çıkartmam şart koşuldu. Bulgaristan’da yaklaşık 70 Euro ödediğim yeşil karta Hırvatistan’da 250 Euro verdim. Türklere çağrım, yola çıkmadan önce bütün evraklarınızı iyice kontrol edin. En ince detayı bile aleyhinize kullanıyorlar. Yolda mağdur olmayın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!