Yeşil iktidar daha önemli

Güncelleme Tarihi:

Yeşil iktidar daha önemli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 10:44

Claudia Roth, parti başkanlığına devam etmek istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bild Gazetesi ise ‘Başbakan adaylığı seçimlerine rağmen koltuğa yapıştı’ başlığı ile haberi duyurdu. Bild yorumunda, “Roth’un aslında baştan beri parti başkanı olarak kalmak istediğini, ancak şimdi bir kez daha parti başkanı adayı olması durumunda yeteri kadar desteği görüp görmeyeceğini test ettiği yönünde spekülasyon yapılıyor” dedi.

İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ ÖNEMLİ
Roth, gelecek hafta sonu Hannover’de yapılacak parti kurultayında yeniden parti başkanlığına aday olacağını duyurdu. Roth, “Şimdi öncelikli gelen ben ve benim hayal kırıklığım değil daha önemlisidir” derken, başbakan adaylığının, parti başkanlığından farklı bir konu olduğunu vurguladı. Hafta sonu yapılan başbakan adayının belirlendiği genel kurulda Claudia Roth dördüncü sırada yer almıştı.

Cem ve Trittin’den destek
YEŞİLLER Eş Başkanı Cem Özdemir ve Meclis Grup Başkanı Jürgen Trittin, Claudia Roth’un devam kararının olumlu bulduklarını açıkladı. Trittin, Claudia Roth’un en zor konularda bile parti içinde orta yolu bulduğunu kaydetti. Cem Özdemir ise Roth’un başbakan adayının belirlendiği seçimlerde kötü sonuç almasının parti içindeki gücünü kaybettirmediğini söyledi. Roth ile birlikte Cem Özdemir de yeniden parti başkanlığı adaylığı için yarışacak. Roth ilk kez parti başkanlığına 2001 yılında seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!