Yeşil Hafta Fuarı 16 Ocakta

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Hafta Fuarı 16 Ocakta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 15:27

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek, dünyanın en önemli tarım ve gıda fuarlarından Yeşil Hafta Fuarı, bu yıl 16-25 Ocak tarihleri arasında, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 56 ülkeden bin 600 şirketin katılımıyla yapılacak.

Haberin Devamı

Hollanda’nın bu yıl 'konuk ülke' olduğu, tarım, gıda ve bahçecilik alanında faaliyet gösteren şirketlerin ürünlerini tanıtacakları fuar çerçevesinde 17 Ocakta 1. Berlin Tarım Bakanları Zirvesinin yanı sıra 2. Uluslararası Tarım Bakanları Konferansı ve Uluslararası Tarım ve Gıda Forumu’nun da düzenleneceği belirtildi.

Dünyada insanların beslenmesinin güvence altına alınması için çözüm yollarının aranacağı toplantılara, 30 tarım bakanın yanı sıra binin üzerinde uzmanın katılacağı ifade edildi. Kırgızistan’ın da ilk kez katılacağı fuarda 115 bin metrekarelik alanda,6 bin metrekareyle Rusya’nın en geniş şekilde temsil edileceği, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in de fuarı ziyaret edeceği kaydedildi.

Fuarı düzenleyen 'Messe Berlin' adlı fuar şirketinin Genel Müdürü Christian Göke, Yeşil Hafta Fuarı’nın tarihinde bu yılki fuarın çok sayıdaki toplantı nedeniyle çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Almanya Gıda, Tarım ve Tüketicileri Koruma Bakanı Ilse Aigner tarafından yarın düzenlenecek törenle resmi açılışı yapılacak olan fuarı 400 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!