Yeni yönetimle, yeni hamleler

Güncelleme Tarihi:

Yeni yönetimle, yeni hamleler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 11:05

Merkezi Almanya’nın Duisburg şehrinde bulunan Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği, İkinci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Birliğe üye farklı medya mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurul’da Ali Paşa Akbaş yeniden Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği Başkanı seçildi.

Haberin Devamı

GENEL Kurul, Ali Paşa Akbaş’ın açış konuşmasıyla başladı. Ardından divan heyetinin oluşumu için teklif edilen Nurdoğan Aktaş, Emine Dağlı ve Temel Elcivan’ı üyelerin kabulü ile devam etti. Divan heyetine başkanlık eden Nurdoğan Aktaş, kurul gündemini okudu. Ardından faaliyet raporu, üyelerin oylarıyla kabul edildi. Yeni yönetim seçimine geçildiğinde Ali Paşa Akbaş, Genel Kurul oylarıyla yeniden başkan seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri ise, şu isimlerden oluştu: Ali Kılıçarslan, Ali Çalışkan, Ramazan Kabataş, Alaattin Bayrak, Muhsin Ceylan, Hülya Sancak, Emine Dağlı, Dilek Şen, Temel Elcivan, İsa Aksoylu, Tamer Azmaz, Oğuzhan Erkmen, Ali Osman Yayla, Recep Ateş, İbrahim Taş, Murat Pehlivan, Adil Dönmez, İbrahim Yüksel. Denetleme Kurulu: Ahmet Özay, Adnan Öztürk, Erdinç Ata. Disiplin Kurulu: Arif Şentürk, Abdülkadir Bakırdöven, İhsan Kılıç.

Yeni yönetimle, yeni hamleler

Ali Paşa Akbaş

Haberin Devamı

‘YEREL MEDYA DESTEKLENMELİ’
Genel Kurul’da konuşan Ali Paşa Akbaş, şunları söyledi: “Farklı medya çalışanlarını bir çatı altında toplamak ve mesleki dayanışmayı geliştirebilmek amacıyla kurduğumuz Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği’ni, yaşanan pandemi nedeniyle hedeflediğimiz yere taşıyamadık. Yine de bu süre içinde düzenlediğimiz buluşma toplantılarında medya çalışanları ile bir araya geldik. Ayrıca Avrupa’daki Türkçe medyanın masaya yatırıldığı üç ayrı ‘Avrupa Türk Medya Zirvesi’ gerçekleştirdik. Artık sesimizin daha gür çıkması için yeni yönetimimizle kolları sıvayacağız. Gerek Almanya’da gerekse Türkiye’de bulunan medya örgütleriyle ilişkileri geliştirmek, özellikle Avrupa’daki Türkçe yayın yapan yerel medyanın desteklemesi için çaba harcayacağız.”
Türkçe medyanın geleceğine dair yapılan sohbette, Avrupa’da görev alan Türk medya mensuplarının, Avrupa’daki Türk toplumunun hafızası durumunda olduğu vurgulandı.

Yeni yönetimle, yeni hamleler

BAKMADAN GEÇME!